2016. 02. 04.

Kértük a teljes ügyiratot - Ráduly-Szőke ügy

Az biztos, hogy Csíkszeredában a lakosság többsége Ráduly Róbert mellett van. Ha a választáson polgármesterként indulna, akkor nem akadna ellenfele, fölényesen nyerne. Viszont a román belügy annyira beleakadt, hogy mindent elkövet, hogy a társadalmi életből kiszorítsa. Ez az eljárás mód, amit alkalmaznak, egy demokrata államban megengedhetetlen. 
Mivel Románia EU-s csatlakozása előtt a Kisebbségi törvényt a parlament jóváhagyta, a mai napig törvénybe nem iktatták. Ez sem a magyaroknak, de a románoknak sem kedvez. Pedig a történelem úgy alakult, hogy ők sem tudnak élni nélkülünk, de mi sem. Ha egyetértés lenne és nem  nacionalizmus, amit a Románok Civil Fórumának egyes aktivistái űznek, akkor előre haladnánk és békességben élnénk.
Én, Ráduly Róbert Kálmánt tartom most is a legmegfelelőbb polgármesternek. Viszont nézzük a híradást:
**
Miután befejeződött a Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos ellen indult bírósági eljárás előzetes szakasza és kezdődhet a per elsőfokú tárgyalása, szerkesztőségünk a Hargita Megyei Törvényszéktől kérte, tegyék lehetővé az ügyirat tanulmányozását.
raduly szoke per vn 006_b
Elsősorban a Csíkszereda volt polgármestere (fotónkon) és tisztségének gyakorlásától bírói döntéssel eltiltott alpolgármestere ügyében készült, a korábban ismertetett, kivonatolt változattól eltérő teljes vádiratot, a tanúk nyilatkozatait, illetve a tavalyi házkutatások napján az országos sajtóba kiszivárgott feljelentéseket szerettük volna megismerni.
A törvényszék hivatalos átiratban közölte, a dosszié anyagainak megtekintésére mindaddig nincs lehetőség, amíg nem döntenek arról, hogy a per tárgyalása nyitott vagy zárt lesz. Egyedül a kivonatolt, 17 oldalas vádiratról készült másolatot bocsátották rendelkezésünkre. Mint ismert, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a per áthelyezését kérelmezte a Marosvásárhelyi Ítélőtáblától, erről később döntenek.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése