2016. 02. 27.

Ráduly-ügy: folytatás Marosvásárhelyen

A Maros Megyei Törvényszéken folytatódik a Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos ellen indult büntetőper tárgyalása, miután a Marosvásárhelyi Ítélőtábla elfogadta az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) peráthelyezésre vonatkozó kérését.
raduly targyalas vn 025_b 
Ráduly és Szőke perében a Maros Megyei Törvényszék dönt
Az ítélőtábla pénteken tárgyalta a vádhatóság által egy hónappal ezelőtt benyújtott áthelyezési kérést, amelyet megalapozottnak talált, és a kérelmező javára döntött. Az erről megjelent rövid ismertető szerint a Hargita Megyei Törvényszéken eddig lefolytatott bírósági eljárást fenntartják. Csíkszereda volt polgármestere és tisztségének gyakorlásától bírói döntéssel eltiltott alpolgármestere perében így a Maros Megyei Törvényszék illetékes folytatni a büntetőeljárást, mivel csak ez a két törvényszék tartozik az ítélőtábla alárendeltségébe.
Szász Ferenc, Szőke Domokos ügyvédje kérdésünkre azt mondta, nincs különösebb jelentősége annak, hogy a továbbiakban hol tárgyalják a pert. „Várható volt egy ilyen jellegű kérelem megfogalmazása az ügyészség részéről, ha ezt a Marosvásárhelyi Ítélőtábla jóváhagyta, véleményem szerint sem pozitívan, sem negatívan nem befolyásolja az ügy előrehaladását” – vélekedett az ügyvéd.
A volt polgármestert háromrendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA. Mindketten hatósági felügyelet alatt állnak.

székelyhon.ro

Azt kellene kivizsgálni, hogy a "vátrás" bírók milyen ítéleteket hoztak a '90-es évek során Marosvásárhelyen. Ilyen például a Pop Dumitru képviselő földszerzése a nyárádtői róm. kat. egyházközségtől. Ţilea bírót megzsarolta, hogy az egyház beltelkét, ahol a Teraszit lerakat volt, azt neki ítéljék oda!!! Ezt is ki kellene kivizsgálja a híres DNA!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése