2013. 05. 26.

A megújulás legfontosabb kulcsa



Autonómia - Önrendelkezés - Szubszidiaritás! Az elmúlt egy évben talán ezt a szót mondta ki legtöbbet az erdélyi magyarságpolitikai képviselete. A megújulás, új evangelizáció szó pedig keresztény körökben hangzik el legtöbbször. 
A Mária Rádióban minden este 21 órakor a hívők sokasága a magyar nép lelki megújulásáért, az ébredés kegyelmeért kiált Istenhez. Akik valaha is részesei voltak lelki-szellemi megújulásnak, megtérésnek, ma is nagy örömmel és hálával emlékeznek rá (Cursillo, különféle kurzusok stb).  Az ott nyert áldásokat egy életen át hordozzák magukban. Akik még soha nem éltek át ébredést, azok vágyva várják, hogy ez a csoda az ő életükben is megtörténjék. 
Az ébredés mindig Istentől jön, de nekünk embereknek tudatosan kell gondolnunk és kérnünk úgy, ahogy Jézus megígérte az apostoloknak: "Én pedig kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad nektek, hogy  veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét..." (Jn 14,15-21).
Aki megteszi, amit Jézus parancsolt, abban a Szentlélek fog működni. A jézusi parancsok konkrétan az Isten és emberek tevékeny szeretetét jelentik (Mt 22,36-37). Aki tehát az emberekért tesz, abban - Jézus mennybemenetele után - a Szentlélek munkál.

"Aki parancsaimat ismeri és megtartja azokat, szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja, én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki." - Önerősítő folyamat ez, minél inkább Jézus parancsai szerint éljük az életünket, annál inkább támogat minket a Szentlélek. Jézus ígérete olyan, ami erőt adhat nehéz helyzetekben is. 
A megújulást, az ébredést akarjuk. Ennek legfontosabb kulcsa az imádság. Imádkozunk, de...
- Mi ébredésért imádkozunk - mondta egy istenfélő asszony - de talán nem várjuk gyermeki hittel.
Mások is imádkoznak, de vajon ki várja komolyan a megújulást, az ébredést? 
Ki törekszik helyes cselekedetekre?
Aki kételkedik.... ne gondolja... hogy bármit is kaphat az Úrtól, viszont: nagy hatása van az igaz ember buzgó könyörgésének.
Fontos ma feltennünk a kérdést, hogy mi egyáltalán elkezdtünk-e már hittel imádkozni a megújulásért, az ébredésért, vagy csak beszélünk ennek szükségességéről. 
És ha elkezdtük már az imádkozást, akkor igaz, őszinte hittel tesszük-e? 

Ajánlott ima: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése