2013. 05. 24.

Egy virág segíthet




A múlt század közepe táján érdekes virágot fedeztek fel Mexikóban. Különleges tulajdonsága miatt „Hibiscus mutabilisnak”, változó mályvának nevezték. Ennek a virágnak az a különös tulajdonsága, hogy minden reggel, amikor a nap felkel, kitárja szirmait, amelyek fehér színben tündökölnek. Délben pirosra, naplementekor kékre változnak. A virág változó színeivel a Szentháromságos egy Istenre emlékeztet. 
A fehér szín, a teremtés kezdetére emlékeztet, amikor Isten az ősszülők életét a szeretet, a kegyelem fényébe öltöztette. Az emberi életbe betört a bűn sötétje és ezt mi nem tudtuk kiűzni. Jézus a keresztfán azért ontotta szent vérét, hogy tisztára mossa lelkünket. A Megváltó halálba-menő szeretetére emlékeztet a mályva pirosra változó virága. A nap alkonyán kékre változik nemcsak az ég, hanem ez a virág is. Arra emlékeztet, hogy a Szentlélek pünkösd reggelén a kéklő égből szállt le az apostolokra.
Íme, így segíthet a természet egy virága a Szentháromság megközelítésében. Nem rendkívüli, nem is véletlen, hogy a teremtő Isten titka teremtményeiben visszatükröződik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése