2013. 05. 30.

Neumann Teréz 4.

-->
Teréz egészségi állapota visszafordíthatatlannak és gyógyíthatatlannak tűnt, sőt, igazából arra a kérdésre nem volt válasz, hogy hogyan lehetett még életben, miután olyan mérhetetlen sok betegség és fizikai fájdalom meggyötörte, melyeket az orvosok mégcsak enyhíteni sem tudtak. Erre fel megmagyarázhatatlanul és váratlanul hétszer is meggyógyult  véglegesnek ítélt, súlyos állapotból!
1923 április 29: a több, mint 4 éve teljesen vak Teréz reggel fél 7-kor hirtelen látni kezd: ez a nap egy kilenced befejezésének napja, melyet Kis Teréz szenttéavatásáért végzett.
Rendkívül sok szenvedést okozó, be nem gyógyuló sebekkel borított bal lába - melyet éppen amputálni készültek - egyik pillanatról a másikra tökéletesen és nyom nélkül meggyógyul, néhány órával azután, hogy hozzáérintenek pár rózsaszirmot, melyet előzőleg a Gyermek Jézusról nevezett kis  Teréz sírjához érintettek: ez 1925 május 3-án történt.
1918 októbere óta Teréz szinte teljesen béna volt. 1925 május 17-én, kis Teréz szentté avatásának napján, Neumann Teréz hirtelen fényt lát és felsikolt. Hosszú extázisba merül, melyben egy láthatatlan személlyel beszélget, majd felkel és járni kezd. Feltűnően egyenes háttal, jól kihúzva magát mozog, egyedül képes leülni és felállni: a gerince meggyógyult: éppen olyan, mint egy egészséges emberé.
1925 november 13. Nagyon súlyos fokozatú gennyes vakbélgyulladás. Teréz kérésére hozzáérintenek egy kis Teréz relikviát, majd imádkozik. Egyszer csak kinyitja a szemét, felül, előre emeli a karjait, és egy láthatatlan személynek többször ezt mondja: "Igen!"
Teréz évekkel később mesélte el a lelki vezetőjének, Naber atyának, aki megkérdezte tőle, hogy kivel beszélt, hogy kis Szent Teréz volt az, aki azért jött el hozzá, hogy segítsen neki. "Azt mondta, most azonnal menjek el a templomba, hogy hálát adjak Istennek… Megjelent előttem egy kéz, én meg akartam fogni, de nem értem el. Nagyon finom kis fehér kéz volt… Az első három ujja ki volt nyitva, a többi behajlítva… és volt egy tiszta fény, melyből egy hang, jól ismert hang szólt: "Hogy a világ felismerje, hogy létezik egy felsőbb hatalom, nem lesz szükség az operációdra. Kelj fel, és menj a templomba, de azonnal, azonnal, hogy hálát adj az Úrnak. Még nagyon sok szenvedés vár rád… De ne félj, a lelki szenvedésektől sem. Ez a kizárólagos feltétele, hogy együttműködhess a lelkek mentésében. Egyre jobban meg kell halnod önmagadnak. Őrizd meg gyermeki egyszerűségedet." És ami mindenkit megdöbbentett, hogy azonnal bekövetkezett teljes és csodás gyógyulás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése