2013. 05. 14.

Mária oltalmába ajánlották Ferenc pápát

A portugál bíboros a Fatimai Szűzanya oltalmába ajánlotta Ferenc pápa szolgálatát.
José da Cruz Policarpo lisszaboni bíboros elmondta: Ferenc pápa kétszer kérte, hogy tegye meg ezt a felajánlást.
A bíboros május 13-án, a fatimai Szűzanya-jelenés 96. évfordulója alkalmából tartott nemzetközi zarándoklat záró szentmiséje végén olvasta fel az általa írt imádságot.
„Szűzanyánk, az Egyház Anyja, felajánljuk neked az új pápa szolgálatát. Töltsd el szívét Isten gyengédségével, amelyet megtapasztaltál, hogy minden mai férfit és nőt Fiad, Jézus Krisztus szeretetével tudjon átölelni. ...Add meg neki a megkülönböztetés ajándékát, hogy felismerje az Egyház megújításának módjait. Adj neki bátorságot, hogy habozás nélkül kövesse a Szentlélek útmutatásait, és segítsd a szenvedés nehéz óráiban, hogy szeretettel tudjon felülemelkedni a megpróbáltatásokon, amelyekkel az Egyház megújítása járni fog” – imádkozta a bíboros a Fatimai Szűzanya ünnepén.
(Az ima teljes szövege portugál nyelven itt olvasható.)
Egy nappal korábban, május 12-én egy másik felajánlásra is sor került Fatimában: Orani Joao Tempesta Rio de Janeiró-i érsek szentmisét mutatott be a szentélyben, melynek során a Szűzanyára bízott minden, a júliusi riói ifjúsági világtalálkozóra készülő fiatalt – írja a World Catholic News.

Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése