2013. 05. 31.

Neumann Teréz 10.

Istenszolgálója Neumann Teréz halálának 50. évfordulóján Konnerstreuthban nyolc napon át Imanapokat tartottak. A hálaadó szentmisén, 2012. szeptember 18-án Wetter kardinális mellett ott volt Dominik Duka prágai bíboros, érsek, számos püspök, Frantisek Radkovsky pilseni, Friedhelm Hoffmann würzburgi és Reinhard Pappenberger regensburgi segédpüspök valamint a német egyházmegyék delegátusai, a papok sokasága mellett 2000 hívő vett részt a szabadtéri szentmisén.
Utána körmenetben vonultak a temetőbe, hogy megkoszorúzzák Terézt vagy ahogy a helyiek mondták Rezl sírját és imádkoztak boldoggá avatásáért.
Számunkra miben lehet példakép Istenszolgálója konnersreuthi Neumann Teréz?
A Hit évében vagyunk, és mindenesetre az Istenbe vetett bizalomban,  hitben, szeretetben.
Továbbá az Eucharisztia megbecsülésében, hogy az Úr nem ment el, itt maradt, Őbelőle táplálkozunk. Értékeljük a szentmisét és vegyünk részt azon rendszeresen. Teréz egyetlen tápláléka az Oltáriszentség volt: "Én nem a semmiből élek, hanem Jézus testéből, ami valóban étel…" A hit és a szeretet csodákat tesz, ezt Teréz és sok más szent élete is bizonyítja.
Ő azonosulni akart a szentáldozás által Jézussal, ezért vele együtt vállalta az élet apró szenvedéseit, keresztjeit. Végül abban a kitüntetett állapotba került, amikor Jézus  kínszenvedését is átélte. Jézus keresztje osztályosának elfogadta a mezőről hazatérő Cirenei Simont, aki kezdetben a római katonáktól kényszerítve vitte Jézus keresztjét, de az ő lelkében is megtörtént az átváltozás.
Fiait, Rufus és Alexander a jeruzsálemi egyházközség tagjaként ismerjük. Neumann Teréz áldozata, Jézus keresztre feszítésének átélése, sokak megtérését eredményezte egykor és ma is hatással van az igazságot kereső emberre.
Arra tanít Teréz, hogy életünket és minden szenvedésünket egyesítsük Jézussal, aki erőt ad, hogy az élet nehézségei közepet is megőrizzük lelkünk békéjét és boldogságát. 


Előzők:
Neumann Teréz 1.
Neumann Teréz 2.
Neumann Teréz 3.
Neumann Teréz 4.
Neumann Teréz 5.
Neumann Teréz 6.
Neumann Teréz 7.
Neumann Teréz 8.
Neumann Teréz 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése