2013. 05. 28.

Milyenek is vagyunk?


Az egyik ünnepre készülőben egy pap így szólt híveihez: Testvéreim, jó ilyenkor megnézni, hogy milyen is valójában az életünk. Ha találunk benne olyan negatív jellemzőket, mint amilyeneket a következő felsorolásban látunk, akkor Isten segítségével szabaduljunk is meg tőlük.
És most elétek tartom ezt a hasznos lelki tükröt:
Egyes hívek olyan makacsok, mint az öszvér a lelki munka végzésekor, de olyan ravaszok, mint a róka, amikor saját üzleti ügyeikkel foglalkoznak.
Olyan szorgalmasok, mint a méh, amikor a legújabb pletykát szedik össze és terjesztik tovább, de olyan csöndesek, mint az egér - Krisztus evangéliumának terjesztésében.
Sokan olyan vakok, mint a denevér, és nem látják meg mások szükségét, de sas szeműek, amikor az emberek hibáit figyelik.
Olyan mohók, mint a hódok, amikor délutáni partira kell menni, de olyan lusták, mint a kutya, ha triduumot hirdetnek az egyházközségben.
Egyesek úgy ordítanak mint az oroszlán, amikor valami nem tetszik nekik, de szelídek mint a bárány, amikor szükségük van a papra.
Olyan zajosak, mint a szajkó, ha tanácsot adnak a közösségben, de olyan félénkek, mint a kiscica, amikor az eltévedtekkel kellene beszélni, vagy lassúak, mint a csiga, a hiányzók vagy betegek fölkeresésekor, de mindenkit félretolnak mint a páva, ha külföldi vendég érkezik.
Sokan éjszakai baglyok szombat esténként, de vasárnap reggel elbújnak, mint a poloskák, és a hétköznapi közös munkánál olyan ritkán láthatók, mint a tyúk fogai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése