2015. 01. 04.

Putyin újévi üzente Obamától Orbánig

Számos jelenlegi és volt külföldi állam- és kormányfőnek – közöttük Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek –, továbbá nemzetközi szervezetek vezetőinek küldött szerdán újévi üzenetet Vlagyimir Putyin orosz elnök.
putyin_pezsgo_b 
Vlagyimir Putyin
Barack Obama amerikai elnökhöz intézett üzenetében az orosz elnök hangoztatta: Moszkva jövőre egyenrangú kétoldalú kapcsolatokra számít a két ország között. Putyin emlékeztette az amerikai elnököt a szövetségesek által a második világháborúban aratott győzelem közelgő 70. évfordulójára.
Rámutatott, hogy az évforduló emlékeztetőül szolgál „az Oroszország és az Egyesült Államok által a béke és a nemzetközi stabilitás fenntartásában viselt felelősségre”.
Angela Merkel német kancellárnak küldött üzenetében reményét fejezte ki, hogy jövőre is folytatódik Oroszország és Németország között a konstruktív párbeszéd és a partneri kapcsolatok erősítéséért folytatott aktív közös munka. Ferenc pápának küldött üzenetében Putyin reményét fejezte ki, hogy az Oroszország és a Vatikán közötti építő jellegű együttműködés gyümölcsözően fejlődik a közös keresztény értékek, az igazságosság és a humanizmus eszményei alapján.
Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett üzenetében az orosz elnök kiemelte: számít az orosz-magyar kapcsolatokban rejlő lehetőségek megőrzésére és intenzívebbé tételére. „Ez megfelel mindkét ország alapvető érdekeinek és része az európai stabilitás és biztonság szavatolásának” – áll az üzenetben.

erdély ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése