2014. 05. 25.

A Magyar Pálos Rend új vezetősége

János atya
Első Remete Szent Pál Rendje magyarországi tartományának, a Magyar Pálos Rendnek új tartományfőnöke Csóka János atya lett, aki hivatalát 2014.június 1-én veszi át.

Hivatala három évig szól.

Bátor Botond pálos tartományfőnök atya kétszer három éves mandátuma ez év május 31-én lejár és a rendi szabályzat szerint az közvetlenül már nem meghosszabbítható.
Köszönjük áldozatos szolgálatát, amely alatt a pálos rend Gálosfán remeteséget nyitott és 228 év után visszatérhetett Erdélybe is, pontosabban Hargitafürdőre, ahol a Szent István királyról nevezett pálos kolostort hivatalosan is megnyitották. Ünnepélyes megáldását Exc. dr. Jakubinyi György érsek 2014. január 26-án végezte. 

Botond atya
A magyar pálos tartományi tanács 2014. május 17-én ült össze Arnold Chrapkowski rendfőnök atya jelenlétében Budapesten a Sziklakolostorban, hogy összefoglalja az elmúlt hat esztendőt és javaslatot tegyen az elkövetkezendőkre a megválasztás előtt álló új vezetésnek.
Minden örökfogadalmas zárt borítékban adta át a Rendfőnök atyának és titkárának a szavazatait. Ennek alapján  2014.május 23-án nevezte ki a Rendfőnök atya Csóka Péter János pálos atyát az új tartományfőnöknek.
János atya 2014. június 1-jén veszi át hivatalát az újonnan megválasztott és kinevezett tartományi tanáccsal, amelynek tagjai a következő személyek: P. Bátor Botond, P. Balla Barnabás, 
P. Puskás Antal és P. Györfi Szabolcs.
Barnabás atya
Antal atya
Szabolcs atya





Imádkozzunk és kérjük Isten áldását a Pálos Rend új tartományfőnöki vezetésére!


Mindenható, örök Isten, mindenekfölött akarunk szeretni; téged akarunk szolgálni minden embertársukban. Hálát adunk az elmúlt évszázadok szenvedéseiért, üldözéseiért és névtelen áldozataiért, melyeket kegyesen fogadtál szent őseinktől a lelkekért. Köszönjük, hogy korunkban bennünket választottál ki tanúságtételre, s kérünk, növeld a minden áldozatra kész választottaid fehér seregét.
Szent pálos hivatásunkhoz te adj rendíthetetlen hűséget. Adj erőt, hogy keressük az egyszerűséget és igénytelenséget és ne engedd, hogy a kényelem és anyagiasság elsekélyesítsen bennünket.
Add, hogy életünk imádság és apostolkodás legyen, az irántad való szeretetből pedig tudjunk mindig tiszták és alázatosak lenni. Krisztus mi Urunk Jézus által. Ámen.

palosrend.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése