2014. 05. 24.

Putyin győzött az Ukrán hegemóniában

Putyin: Oroszország nem tervezi visszaállítani a Szovjetuniót

Putyin: Oroszország nem tervezi visszaállítani a Szovjetuniót

Az állítások arról, hogy Oroszország törekszik befolyással lenni a volt Szovjetunió országaira, tévesek. Ez az információs háború eszköze – mondta szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök.

„Megpróbálják ránk ragasztani ezt a címkét, azt, hogy újjá akarjuk éleszteni a Szovjetuniót és mindenkit a befolyásunk alá akarunk vonni. Ez egyáltalán nem felel meg az valóságnak” – mondta az elnök a legnagyobb információs ügynökségek vezetőinek Szentpéterváron.
**

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az ukrán válságnak nem szabad kirobbantania egy újabb hidegháborút.

„Ebben (a hidegháborúban) senki sem érdekelt, és úgy vélem, hogy ez nem is fog bekövetkezni” – mondta Putyin.
Az elnök szavai szerint Oroszországnak és az USA-nak sok eszköze van az együttműködésre. Ugyanakkor ezek nem mindig hozzák meg a várt eredményt. „A közös platformok nem arra kellenek, hogy teát vagy kávét igyunk, hanem, hogy megoldásokat és kompromisszumokat találjunk” – tette hozzá Vlagyimir Putyin.
**

A jelenlegi kijevi vezetés nem érdekelt az új elnök legitimitásában – jelentette be szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök.

„Elképzelhető, hogy azok, akik jelenleg irányítanak (kijevi vezetés), nem érdekeltek abban, hogy a megválasztott elnök teljesen legitim legyen. Hiszen egy rendkívüli belpolitikai harc folyik. Ez azonban Ukrajna belügye” – mondta Putyin a legnagyobb információs ügynökségeknek.
Az ukrán elnökválasztásokra május 25-én kerül sor.
**

Merkel: a nézeteltéréseket Oroszországgal párbeszéd útján kell megoldani

Merkel: a nézeteltéréseket Oroszországgal párbeszéd útján kell megoldani

A nézeteltérést Oroszország és a Nyugat között párbeszéd útján lehet megoldani, hogy nem ismétlődhessenek meg világháborús események.

Ezt Angela Merkel német kancellár jelentette be heti videó üzenetében.
Jelenleg Németország és az EU vezetése mindent megtesz, hogy megakadályozza a konfliktus elmélyülését. Az ukrán válság megmutatta, hogy az európaiak minden generációjának erőfeszítéseket kell tennie, hogy megőrizze a békét a kontinensen.

OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése