2014. 05. 25.

Betlehemi szentmise +



Mária Betlehemben hozta világra fiát, Jézust. Szűz Mária az, aki mindenki másnál jobban szemlélte Istent Jézus emberi arcában. Szent József segítségével bepólyázta, és a jászolba fektette – mondta a betlehemi szentmise végén Ferenc pápa.

Mária oltalmába ajánlotta a térséget minden lakójával együtt, hogy igazságosságban, békében és testvériségben élhessenek. A zarándokokat is oltalmára bízta, akik azért jönnek el ide, hogy merítsenek a keresztény hit forrásából – ezen a misén is sokan vannak jelen közülük – tette hozzá rögtönzött szavakkal.

„Őrködj ébren Mária a családokon, a fiatalokon, az időseken. Őrködj ébren mindazokon, akik elveszítették a hitet és a reményt; nyújts vigaszt a betegeknek, a bebörtönzötteknek és minden szenvedőnek; támogasd a lelkipásztorokat és a hívek egész közösségét, hogy ennek az áldott földnek „sója és világossága” legyenek; támogasd az oktatási tevékenységet, különös tekintettel a Bethlehem Egyetemre”.

A Szentcsaládot szemlélve itt, Betlehemben, a pápa utalt Názáretre, ahová, ha Isten is úgy akarja, szeretne egy másik alkalommal ellátogatni. „Átölelem innen a keresztény híveket, akik Galileában élnek és bátorítom a názáreti Nemzetközi Családintézet megvalósítását” – mondta a pápa, majd a Szent Szűz oltalmába ajánlotta az emberiség sorsát: nyíljanak új távlatok a világban, amelyek a testvériség, a szolidaritás és a béke ígéretét hordozzák magukban – fejezte be beszédét Ferenc pápa a Regina Coeli elimádkozása előtt.

(vm) VR


Ajánló:
Ferenc pápa vasárnap palesztin családokkal ebédelt

A Szentatya magánlátogatást tett a betlehemi Születés-barlangban 



Az erőszakot nem lehet leküzdeni erőszakkal! Csak a békével! - a Szentatya és a menekülttáborokban élő gyermekek találkozója Betlehemben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése