2014. 05. 18.

Jó emberekre van szükség - elsőáldozás 2.

Húsvét ötödik vasárnapján hetvenöt harmadik osztályos gyerek részesült első alkalommal szentáldozásban a csíkszeredai Millenniumi templomban, ahol Darvas-Kozma József esperes-plébános celebrált ünnepi szentmisét.
Elsoaldozas maj18 (11)_b 
Megújították keresztségi fogadalmukat az elsőáldozók
Május első vasárnapján a Nagy Imre Általános Iskola hatvan tanulója járult szentáldozáshoz, így idén összesen 135 fiatal vehette szentségi módon magához Jézus Krisztust, erősítve a Szent Kereszt plébánia közösségét. A második csoportban a Petőfi Sándor, a József Attila és a Xantus János általános iskolák, valamint a Nagy István Művészeti Szakközépiskola, az Octavian Goga gimnázium és az erdőaljai iskola tanulói újították meg keresztségi fogadalmukat.
A szentáldozáskor kifejezésre jut, hogy bennünket Jézus hív meg a vele való közösségre, ugyanakkor feladatot is bíz ránk, hogy jó emberek legyünk – mutatott rá elmélkedésében Darvas-Kozma József. „A szülők igyekeznek a tőlük telhető legjobbat megtenni, azért, hogy belőletek jó ember váljék. A jó ember mindenütt szükséges” – fogalmazott az esperes. Megítélése szerint a legnagyobb beruházás a szeretet és a tudás. Ezt a kettőt, ha nem fekteti be a szülő a gyermekébe, akkor hiába minden fáradozása és vagyon gyarapítása.
Elsoaldozas maj18 (25)_b 
A szeretet és a tudás fontosságára hívta fel a figyelmet Darvas-Kozma József
„Ezekben a gyermekekben van a jövő. Az érték bennük van, és az a fontos, hogy jó emberek legyenek. Mert a jó ember minden áldozatot, minden helyen meg tud hozni és a jó embernek a munkáját az Úr Isten mindig megáldja” – mondta zárszóként Darvas-Kozma.
Az áldoztatás ünnepélyes pillanatai után a szentmise a pápai himnusz és a székely himnusz eléneklésével zárult. A csoportképek elkészítése után a gyerekek számára szeretetvendégséget tartottak a plébánia termében, ezt a pedagógusok agapéja követte.

http://szekelyhon.ro/video/embed/5378a9dd5d5d1

http://www.szekelyhon.ro/videos/view/3513/elsoaldozas-a-millenniumi-templomban.html  

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése