2014. 09. 04.

A pápa Simón Pereszt is fogadta

Ferenc pápa szeptember 4-én délelőtt fogadta Simón Peresz volt izraeli államfőt. Ezt követően El Hassan bin Talal királyi herceg járult a pápa elé a jordán hasemita királyságból – tájékoztat a Vatikáni Rádió.


A délelőtti fogadásokat a kameruni püspöki konferencia ad limina látogatást végző főpásztoraival való találkozó zárta. Összesen 15 püspökkel találkozott a Szentatya.

Délután fél 5-kor a szinódusi aulában Ferenc pápa fogadta a Scholas Occurentes Alapítvány igazgatóinak világtalálkozóján résztvevőket. A szeptember 1–4. közötti kongresszus témája: „Iskolák világhálója a találkozásért”, amely különböző kultúrák és vallások nevelési intézményeit egyesíti. A kezdeményezés Ferenc pápa javaslatára született. Az audiencia során a pápa rövid, spanyol nyelvű beszéddel fordult a jelenlevőkhöz. Videoösszeköttetésen keresztül bekapcsolódtak a találkozóba azok a diákok is, akik csatlakoztak a Scholas hálózatához a világ öt kontinensén. Salvador, Dél-Afrika, Törökország európai része, Izrael és Ausztrália képviseltette magát.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése