2014. 09. 20.

Többezer motoros vonult be Kézdiszentlélekre

Hatalmas motoros tömeg vonult be szombat délután a háromszéki Kézdiszentlélekre. Békésen, többségük kikapcsolt motorja elé helyezte bukósisakját és gyertyagyújtással emlékezett az egy hónappal ezelőtt balesetben elhunyt Sebestyén Attilára. A több kilométer hosszú felvonulásban a szervezők becslése szerint mintegy 3500 motoros vett részt az egész országból, tény, hogy végeláthatatlan volt a felvonuló járművek sora.



A bukaresti Chopper Academy MC Románia motorosklub által kezdeményezett akcióhoz mintegy harminc hazai motorosklub, több ezer tagja csatlakozott. Mindannyian tartották magukat a szervezők felkéréséhez, hogy legyen békés, erőszakmentes a felvonulás, amelynek végén mindegyik motoros távozott abba az irányba amerről jött.
A Kézdiszentlélekre bevonuló motorosokat a hatóságok korábbi felszólítása ellenére sok helyen a helybéliek sorfala fogadta, akik meg is tapsolták a felvonulókat. A helybéliek körében érezhető volt a feszültség, amiért a hatóságok pénzbírsággal fenyegették őket, ha részt vesznek a felvonuláson.



Az esemény helyszínét egyébként a vártnál kevesebb csendőr és rendőr biztosította. Negyed annyian voltak, mint amennyit legutóbb, a két magyarországi Gój Motoros érkezésének hírére kivezényeltek. A hatóságoknak a forgalomirányításban volt feladatuk, a motorosok rendbontás nélkül távoztak.

A kézdiszentléleki esemény helyszínére érkezett az augusztus elején elhunyt Sebestyén Attila özvegye és Pál Tamás, aki a balesetet szenvedett társa segítségére sietett és a cigánysor lakói meglincselték. A motorosok kifejtették, azért van szükség a felvonulásra, mert elégedetlenek, hogy lassan halad a nyomozás, amely ebben az ütemben több évig is letarthat, amíg már senki nem emlékszik pontosan a történtekre.



Felrótták a rendőrségnek, hogy pénzhiánnyal magyarázza az orvostani jelentés elkészítését, holott legutóbb volt pénz arra, hogy két magyarországi motoros érkezésére több száz csendőrt és rendőrt a helyszínre vezényeljenek. A szervezők szerint mindaddig megismétlik a motoros felvonulásokat, míg a hatóságok biztosítani tudják azt, hogy a kézdiszentlélekihez hasonló esetek nem ismétlődnek meg.

Mint ismert augusztus elején a 37 éves Sebestyén Attila motorjával elgázolt egy szabálytalanul közlekedő kislányt a kézdiszentléleki cigánysoron, nekiütközött egy magánháznak, majd szörnyethalt. Az áldozat segítségére siető másik motorost a baleset helyszínére összegyűltek bántalmazták, őt súlyos sérülésekkel szállították a brassói kórházba. Az eset szemtanúi szerint az elhunyt motorost is bántalmazták. A motoros társadalom gyanúja szerint társuk lincselés következtében vesztette életét.



A Kovászna megyei rendőrség parancsnoka, Ion Popa szerint az augusztus eleji motoros baleset miatt négy férfit vizsgálnak gyilkossági kísérlet gyanújával, egyiküket előzetes fogságban tartják. A rendőrparancsnok szerint további kórboncnoki vizsgálatot igényeltek, a halál okának pontos megállapítása érdekében. A nyomozást az ügyészség vezeti.

Kézdiszentléleken a baleset óta a szombati volt a harmadik motoros felvonulás.

Kovács Zsolt
Fotók: Profi Rádió
slagerradio.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése