2014. 09. 13.

Hende Csaba ajándékot adott át Ferenc pápának

A pápai szentmisét követően Hende Csaba honvédelmi miniszter személyesen köszönthette Ferenc pápát. A köszöntések után a miniszter személyes ajándékot nyújtott át a Szentatyának. A Vatikáni Rádió tudósítása.


Hende Csaba ajándéka egy imakönyv volt, ami egy ismeretlen magyar katona tulajdonosával megjárta Isonzó környékét. A díszdoboz tartalmaz egy olyan fémlapot is, amelyre a magyar katonák személyazonossági adatait vésték fel. A Szentatya szemmel látható meghatottsággal fogadta el az ajándékot.

Arra a kérdésre, hogy Hende Csaba meghívta-e Ferenc pápát magyarországi apostoli látogatásra, a miniszter elmondta: az idő rövidsége miatt erre nem volt lehetőség, azonban levélben megerősítette Áder János államfő, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a kormány egyöntetű kérését: Ferenc pápa látogasson el Magyarországra 2016-ban, Szent Márton születésének 1700. évfordulóján. Hende Csaba levelét Győriványi Gábor szentszéki nagykövet továbbítja majd Ferenc pápának.

Szent Márton Savaria – Szombathely – szülötte, Tours püspöke, egyben Buenos Aires védőszentje. A város reméli, hogy Szent II. János Pál 1991-es látogatása után, most hamarosan egy újabb, szintén kiemelkedő pápát láthat vendégül.
Hende Csaba honvédelmi miniszter is nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy Ferenc pápa első látogatása szombaton reggel az Osztrák-Magyar temetőnek szólt.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése