2014. 09. 28.

Szexuális rabság az Iszlám Államban

Az Iszlám Állam (IÁ) fegyveresei, akik Irakban és Szíriában tevékenykednek, szexuális rabságba kényszerítik az élő trófeaként fogvatartott nőket.

Szexuális rabság az Iszlám Államban
Sajátságos bordélyokban helyezik el a nőket, akiket arra kényszerítenek, hogy kiszolgálják a fegyvereseket. Brit újságírók szerint néhány ilyen bordélyt európai útlevéllel rendelkező muzulmán nők vezetnek.
Az iraki jogvédő, Hanna Eduard válaszolt az Oroszország Hangja kérdéseire:
- A sajtó értesülései szerint az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) rabszolgává teszi a nőket, hogy a későbbiekben tovább adjanak rajtuk. Mennyire megbízhatóak ezek az információk?
- Ezek a hírek Moszul elfoglalása után rögtön napvilágot láttak. A fegyveresek elrabolják a fiatal és serdülő lányokat, elsősorban a keresztényeket és a jeziditákat. Majd eladják őket rabszolgának. Próbáltuk hivatalosan is regisztrálni a rabszolgaeladásokat, de ezek az esetek nem nyíltan folynak az utcákon. Az értékesítésre alapvetően az ILIÁ-n belül kerül sor, a vezetők a lányokat a fegyvereseknek adják el. De megveheti őket bárki,, aki hajlandó fizetni. Moszulban a lakosságnak sikerült néhány lányt kiszabadítani, miután pénzzel fizettek értük.
Ezután azonban jön a következő probléma: a kiszabadított lányok rehabilitációja. Hiszen a legtöbbjüket valójában megerőszakolták. Egy lány például azt mesélte, hogy minden 18. napon férjhez adták egy új fegyvereshez. Sok hazatért lányt a szülők saját kezűleg öltek meg, hiszen a megerőszakolás a család szégyenét jelenti.
- Van-e valami információ az elrabolt gyerekekről a fegyveresek által ellenőrzött körzetekben?
- A fiúkat 14 éves kortól összegyűjtik és harcolni tanítják őket. Ezzel megnyomorítják a lelküket. Hiszen a bomló, megcsonkított testek és a sebesültek látványa nem éppen a lelkileg fejletlen gyerekeknek való. Valójában a gyerekek szenvednek a legjobban a jelenlegi helyzettől.
A fegyveresek ezen kívül például kivezethetnek egy tinédzsert, akit mondjuk cigarettával kaptak el és elkezdhetik eltörni az ujjait mindenki szeme láttára(az ILIÁ által felügyelt területeken a dohányzás tiltott – a szerk.). A gyerekek tanúi lesznek a más gyerekkel szemben tanúsított brutális bánásmódnak. A kegyetlenség pedig megtöri az elméjüket.
OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése