2014. 09. 24.

Reagálás Obama támadására

Így reagáltak Szijjártóék Obama szavaira

A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását - olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szűkszavú közleményében az amerikai elnök a magyar civil társadalom kormányzati korlátozásával kapcsolatban tett nyilatkozatáról. 
"Mi abból indulunk ki, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok szövetségesek. Ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államok elnökének magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincsen ténybeli alapja. A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását" - közölte a KKM Barack Obama amerikai elnök szavaira.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Clinton Globális Kezdeményezés elnevezésű szervezet New York-i éves tanácskozásán, Obama Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette Oroszország, Kína, Venezuela, Azerbajdzsán és Egyiptom mellett. Az elnök a civil szervezetek globális amerikai támogatásának fokozását ígérte felszólalásában.

napi.hu
**

Az elnökként aposztofált fekete bábu a magyar belügyekbe való brutális beavatkozással fenyegetett - Rostás Roland írása

A civil szervezetek globális amerikai támogatásának fokozását ígérte Barack Obama amerikai elnök a Clinton Globális Kezdeményezés elnevezésű szervezet New York-i éves tanácskozásán, amelyen mások mellett Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette. Az egyértelműen a háttérhatalom érdekeit szolgáló, a szabad országok hatalmi berendezkedéseit az Új Világrend szolgálatába állító projektek végrehajtói azok az úgymond civil szervezetek, amelyeket most akar még jobban megerősíteni a neokohnok fekete bábuja.
Nagyon fontos momentuma ennek a törekvésnek a Fehér Ház honlapján megjelent, helyi idő szerint kedden elhangzott felszólalás. Eszerint az elnök hangoztatta, hogy a civil társadalomra növekvő nyomás nem más, mint egy olyan kampány, amely a demokrácia eszméjének aláaknázását célozza. Azt meg senkinek sem kell különösképpen magyarázni, hogy mit is takar az Amerikát uraló páholyok és háromszögek demokráciafelfogása, amelybe éppen úgy belefér az a terrorizmussal vádolt emberek kínvallatása, mint hamis indokok alapján egy szabad ország fegyveres megszállása, vagy a terrorellenes harcra hivatkozva terrorcsoportok létrehozása

A hamis fekete bábú emlékeztetett arra az ígéretére, hogy egy évvel ezelőtt New Yorkban megfogadta, az Egyesült Államok, amely a világon vezető szerepet játszik ezen a területen, a korábbiaknál is többet fog tenni a "civil társadalom" megerősítése érdekében, amivel kapcsoltban négy új lépést jelentett be. Ezek a hamis zászlós mutatványok pontosan jelzik azt a világhatalmi célkitűzést, hogy a robotgyarmattá tett, vagy azon az úton járó országokban olyan háttérhatalmi hadoszlopok működhessenek, amelyek a totális világállam struktúra megvalósítását készítik elő a nemzetállamok, a függetlenség és az önrendelkezés teljes lebontásával.

Elsőként azt, hogy a civil társadalmi csoportokkal való partneri együttműködés mostantól az egész amerikai kormány feladata lesz, vagyis nemcsak a külügyminisztériumé és a USAID kormányzati segélyszervezeté. Az elnök utasította a minisztériumokat és kormányzati hivatalokat, hogy rendszeresen konzultáljanak és működjenek együtt civil társadalmi szervezetekkel. Az amerikai kormányszervek szembehelyezkednek majd azzal, hogy a külföldi kormányok diktálhassák azt, milyen természetű segítséget nyújthatnak nekik. Az Egyesült Államok ellen fog állni a külföldi kormányok azon erőfeszítéseinek, amelyek a békés gyülekezéshez, egyesüléshez és véleménynyilvánításhoz való jog korlátozására irányulnak. Ezt Obama elnök az amerikai globális vezető szerep részének tekinti.

Másodszor, az Egyesült Államok világszerte innovációs központokat hoz létre a civil társadalmi csoportok támogatására, amelyek a jövő évtől kezdve hálózatépítésre használhatják fel őket, illetve arra, hogy az elképzeléseik megvalósításához szükséges ismeretanyaghoz, technikához és anyagi eszközökhöz juthassanak. Az első hat ilyen központ Latin-Amerikában, a szubszaharai Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában jön majd létre.

Harmadszor, az Egyesült Államok megnöveli a Demokráciák Közössége elnevezésű kormányközi szervezet támogatását a hatékonyabb diplomácia nyomásgyakorlás érdekében.

Negyedszer, az Egyesült Államok mindennemű civil társadalmi csoportok támogatását növeli és nagyobb vésztámogatást nyújt a szorongatott civil szervezeteknek. Nő a terhelő törvényekkel és szabályozásokkal szembeni jogi támogatás. A Nyílt Kormányzati Együttműködés keretében több kormány kap majd segítséget, és Amerika nagy hangsúlyt fektet a civil társadalmi vezetők új nemzedékének kinevelésének.

hunhír.infó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése