2014. 09. 13.

Csíkszeredának biztató válasz Bukarestből

Forrás: kuruc.info
Csíkszereda RMDSZ-es többségű önkormányzata civilizált hangú és kedvezőnek ítélt tartalmú levelet kapott a bukaresti szenátustól arra a beadványra, amelyben ismertette a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) javaslata alapján elfogadott határozatot arról, hogy kinyilvánítja az egységes Székelyföldi Régióhoz való tartozás igényét.

Oláh-Gál Elvira csíkszeredai tudósítása szerint Csíkszereda város önkormányzata sikerként könyveli el a szenátus közigazgatási bizottságának válaszát arra a beadványra, amit a képviselő-testülete az SZNT javaslata szerint július 27-én határozatba foglalt.

Mint ismeretes, ezen a júliusi ülésen a képviselő-testület határozatba foglalta azt az igényét, hogy a 153 székelyföldi önkormányzattal együtt egyetlen önálló közigazgatási régióba tartozzon, amelynek jogállásáról törvény rendelkezik és amelyben a hivatalos államnyelv mellett a magyar, mint regionális nyelv is hivatalos lenne. Ezt a határozatot továbbították a parlamenthez, az Európa Tanácshoz, és több európai intézményhez.

A szenátus válaszát a közigazgatási bizottság elnöke jegyezte, aki a teljes nyitottságukról biztosította a városvezetést, és ígértet tett, hogy javaslataikat tudomásul veszik.

A válasz tisztességes, kedvező és biztató – nyilatkozta Veress Dávid, a SZNT Csíkszéki elnöke.

Kossuth Rádió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése