2014. 09. 25.

Az orosz gáz miatt kénytelen engedni az EU és az USA

Az EU azt tervezi, hogy az orosz gázt iránira cseréli ki

Az EU azt tervezi, hogy az orosz gázt iránira cseréli ki

Az Európai Unió azt fontolgatja, hogy hosszú távon milyen lehetőségek vannak földgáz importjára Iránból – jelenti az Európai Bizottság forrása. A döntést az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok elhidegülése miatt hozhatják, valamint Teherán és a Nyugat politikai közeledése esetén.

Ugyanakkor az Európai Bizottság hozzáteszi, hogy az ilyen együttműködésnek az alábbi két feltétele van: az Irán elleni szankciók visszavonása, valamint a gázvezetéki infrastruktúra építése. Az elkövetkező néhány évben nincs szó az iráni gáz behozataláról.

**

A Hatok és Irán nem állapodott meg a rendezés legfontosabb kérdéseiben

A Hatok és Irán nem állapodott meg a rendezés legfontosabb kérdéseiben

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy hat nemzetközi közvetítő (Nagy-Britannia, Kína, Oroszország, az USA, Franciaország, Németország) és Irán még nem állapodott meg a legfontosabb kérdésekben a nukleáris programról szóló záró dokumentumot illetően.

Korábban az orosz diplomata, megjegyezte, hogy továbbra is a legnehezebb pontok között van az araki reaktor, az urándúsítás és a jövőbeli megállapodás ellenőrzésének a kérdése. Rjabkov hangsúlyozta, hogy a miniszteri találkozó csak akkor kerül megrendezésre, ha a feleknek sikerül megfogalmazni a döntést a legfontosabb kérdésekről. Korábban azt jelentették, hogy a találkozóra a hét végén kerülhet sor.
OH
**
És ezután kész nyugat enyhíteni az Oroszország elleni szankciókon, sőt eltörölni azokat.
**

Az USA visszavonja az Oroszország elleni szankciókat, és együtt fog működni vele, ha az megváltoztatja a jelenlegi kurzusát, többek között Ukrajna kapcsán – mondta szerdán Barack Obama amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése szónoki emelvényéről.
OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése