2014. 09. 20.

Európa „megfizet” a szankciókért

Medvegyev: Európa „megfizet” a szankciókért

Medvegyev: Európa „megfizet” a szankciókért

Az Európai Unió „fizetni fog” az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókért. Ezt Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök jelentette be.

Elmondása szerint előbb vagy utóbb Oroszország és az EU megállapodnak. Ugyanakkor azokat a gazdasági területeket, amelyek már foglaltak lesznek, az EU nem fogja tudni visszaszerezni. „Ez az az ár, amelyet Európának meg kell fizetni” – mondta Medvegyev.
A miniszterelnök megnyugtatta az ázsiai és latin-amerikai vállalkozókat is, akik az európai szállítók helyét kívánják elfoglalni az orosz piacon. Helyüket akkor sem fenyegeti veszély, ha Oroszországnak és az EU-nak sikerül normalizálni a kapcsolatait.
**

Oroszország érdekelt az európai piacon

Oroszország érdekelt az európai piacon

Oroszország érdekelt abban, hogy fejlődjenek a kapcsolatok az EU-val. Ezt Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök jelentette be.

Elmondása szerint Moszkva nagyra értékeli az európai piacot. A miniszterelnök emlékeztetett, hogy az Oroszország és az EU közötti áruforgalom összege több mint 400 milliárd dollárt tesz ki. Ezen kívül Oroszország mintegy 130-140 milliárd köbméter gázt és 200 millió tonna olajat szállít az EU-nak. Medvegyev megjegyezte továbbá, hogy Oroszország szeretne ezen a piacon maradni, amennyiben az európai partnerek nem akarják kiszorítani onnan.
Mindazonáltal a kormányfő közölte, hogy Moszkva mélyíteni szeretné a stratégiai kapcsolatokat Pekinggel.

OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése