2014. 09. 18.

Mínusz 3 fok volt Csíkszeredában

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Csíkszeredában csütörtök reggel: fél 8 körül mínusz 3,1 Celsius-fokot mértek, ez az idei ősz legalacsonyabb hőmérséklete az országban.
zuzmara_KR_bIllusztráció
A székelyföldi megyeszékhelyen ugyanakkor hóharmat képződött a talaj mentén – számolt be a helyi meteorológiai állomás illetékese, Tankó Károly. Hideg volt Gyergyóalfaluban és Maroshévízen is, ahol a hőmérők higanyszála mínusz 0,7, illetve mínusz 0,4 fokig süllyedt, és ugyancsak hóharmat alakult ki.
Hargita megyében csütörtök reggel Székelyudvarhelyen volt a legmelegebb, plusz 6 Celsius-fokot mértek. A csíkszeredai fűtésszolgáltató vállalat, a Goscom már jelezte, hogy további lehűlés esetén készen állnak a melegítés beindítására. A szeptemberi legalacsonyabb, mínusz 10 fokos hőmérsékletet egyébként 1977-ben mérték Csíkszeredában.
Az Országos Meteorológiai Ügynökség (ANM) tájékoztatása szerint pénteken napsütéses idő várható az ország nagy részében. Erdély keleti részében a hőmérséklet maximális értéke 20 Celsius-fok lesz, az ország középső és nyugati felében ugyanakkor akár 27 fok is lehet
Este, illetve az éjszaka folyamán beborul az ég, esőre, csapadékra azonban csak elszórtan kell számítani. Az ország keleti részében éjszaka mínusz 1–2 fokig süllyed a hőmérséklet, míg a nyugati megyékben 16 fok körül alakul a hőmérséklet.
Szombat hajnalban az alacsonyabban fekvő térségekben nagy valószínűséggel fog köd és hóharmat kialakulni.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése