2014. 09. 11.

Szankciók és Oroszotszág válaszlépései

Holnap léptetik életbe az Oroszországgal szembeni újabb szankciókat

Holnap léptetik életbe az Oroszországgal szembeni újabb szankciókat

Az EU 28 tagországának képviselői véglegesen egyeztették az Oroszországgal szembeni újabb szankciók csomagját, amelyet pénteken, szeptember 12-én léptetnek életbe – közölte az AFP hírügynökség és a Bloomberg tévécsatorna.

Az uniós országoknak nagy nehezen sikerült elfogadniuk az újabb korlátozó intézkedéseket. A szankciók újabb adagja már szeptember 8-ra elkészült, de némely tagországok képviselői ingadoztak és elhúzták a döntéshozatalt, a kelet-ukrajnai rendezési folyamat kibontakozásának lehetőségére utalva, amire kilátás nyílt a tűzszünetről kötött megállapodás után.
Az uniós országok követeinek tárgyalásai szeptember 10-én kezdődtek és csak ma értek véget.

**
 Ezt végig kell nézni.
A sejk tud valamit. De nem jósol szép jövőt Európában. 

Oroszország válaszlépései vonatkozhatnak az autókra

Oroszország válaszlépései vonatkozhatnak az autókra

Elkészült a nyugati szankciókra válaszként foganatosítandó intézkedések második csomagja,azonban Oroszország bízik abban, hogy a józan ész kerekedik felül és erre nem lesz szükség – hangoztatta ma az orosz elnök segédje, Andrej Belouszov a Szamarában rendezett gazdasági fórum során.

Belouszov elmondása szerint a második csomag keretében Oroszország korlátozásokkal sújthatja az autók és bizonyos könnyűipari áru, többek között ruházati cikkek behozatalát az EU tagországaiból.
„Több olyan nem mezőgazdasági termékkel rendelkezünk, amelynél partnereink, mindenekelőtt európai partnereink nagyobb mértékben függnek Oroszországtól, mint Oroszország tőlük. Ezen áruk jegyzéke már elkészült” – mondta Belouszov.
OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése