2014. 09. 27.

Hirdetés: 2014. szeptember 28.



1. Ma Szentírásvasárnapja van, a perselyezés a Katolikus Magyar Bibliatársulat javára történik. 
2.   Du. ½ 4 órától ¾ 5-ig csoportos Szentírás olvasást tartunk a Szent Kereszt- és a Millenniumi templomban. A lelkiségi csoportokat és minden érdeklőd szívesen látunk.
3.   Ma egy éve, hogy elhunyt Ft. Borbély Gábor ny. csíkszeredai plébános. Foglaljuk imádságainkba.
4.  „Falu a városban” nagyszerű rendezvény zajlik a plébániánk telkén, az un. Dendrológiai parkban. Az élő állat- és gépkiállítás mellett székely falvaink készítményeit is kínálják: hús, sajt készítmények, méz, párolt gyümölcs levek is vásárolhatók. Érdemes megtekinteni ezt a kiállítást. 
5.   Október elsejétől, szerdától rózsafüzér ájtatosságot végzünk este fél 7 órakor, utána szentmisét tartunk. A szentmise után, 19,45-kor kezdődik Élet a Lélekben szeminárium a Millenniumi-templomban.
6.   Pénteken első péntek, meglátogatjuk betegeinket. Du. 6 órakor keresztelői felkészítő a plébánián.
7.   A Krisztus világa szeptemberi száma, valamint katolikus újságok kaphatók a kegytárgyasnál. Figyelmükbe ajánljuk Diósi Dávid teológiai tanár Egyházam a posztmodernben című könyvét. Arra serkent, hogy járjuk be közösen egyházunk tájait, jól nézzünk szét a környéken, de azért tekintsünk ki a „berácsozott” ablakon is. Figyeljünk oda a „kilencvenkilenc” elveszettre is, hogy tanuljunk belőle. A könyv ára 25 lej. Megvásárolható a kegytárgyasnál. 
8.   A zsögödiek kérésére közöljük, hogy szombaton este 7 órakor, a Zsögödi Kultúrotthonban a kovásznai színjátszó csoport előadja Sütő András: Vidám sirató egy bolygó porszemért c. két részes vígjátékát. Gyerekeknek és nyugdíjasoknak a belépti díj 5 lej, felnőtteknek 10 lej.
9.   A plébániai hitoktatást október 7-én kezdjük. Az órabeosztás megtekinthető a hirdetőtáblán.
10. Azok a 9-12. osztályos diákok, akik 2015-ben szeretnének bérmálkozni, kérjük iratkozzanak fel a sekrestyében vagy a plébánián.
Bérmálásra készülünk
Csak bérmálkozóknak! 1. rész
Csak bérmálkozóknak! 2. rész
Csak bérmálkozóknak! 3. rész
Csak bérmálkozóknak! 4. rész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése