2014. 05. 13.

Az amerikai kormány „kettős mércét” használ

 Ki támogatja a Szíriai terroristákat? Ki támogatja a Kijevi juntát? - Amerika!

Washington óva intette Moszkvát a Kijev szembeni nyomástól

Washington óva intette Moszkvát a Kijev szembeni nyomástól

Amerikai vezetőség úgy véli, hogy Oroszországnak nem szabad nyomásgyakorlás eszközeként használni az energiához való hozzáférést – jelentette ki Jennifer Psaki az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

„Több fenyegetést tapasztaltunk Oroszország részéről. Nem gondoljuk, hogy az energiához való hozzáférést kell használni a megfélemlítés eszközeként” - mondta.
Psaki megjegyezte, hogy az Egyesült Államok már több hónapja együttműködik Ukrajnával az energiaszektor megreformálásán.
**

Orosz KüM: az orosz TEMPBANK elleni amerikai szankciók elfogadhatatlanok

Orosz KüM: az orosz TEMPBANK elleni amerikai szankciók elfogadhatatlanok

Az Egyesült Államok szankciókat vezet be az TEMPBANK ellen azon az alapon, hogy az intézmény pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a szíriai kormánynak.

Ez a döntes elfogadhatatlan, mert negatív hatással lesz a Szíriával kapcsolatos együttes munkánkra – közölték az Orosz KüM-ben.
A minisztérium ismét rámutatott, hogy az amerikai kormány „kettős mércét” használ.
„Az Egyesült Államok szemet huny a szíriai ellenzéki fegyveresek atrocitásai fölött, és ugyanakkor „megbünteti” a szíriai kormány minisztereit, azzal vádolva őket, hogy részt vesznek az erőszak és instabilitás terjesztésében az országban” - hangsúlyozták az Orosz KüM-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése