2015. 05. 19.

Borbolyék perének halasztása

Forrás: www.budaorsiinfo.hu
A Hargita megyei Törvényszék elhalasztotta ma Borboly Csaba megyeelnök korrupciós perének a tárgyalását.

Borboly Csaba ügyvédje a sajtó képviselőinek elmondta, eljárásbeli okok miatt nem lehetett ma érdemben elkezdeni a tárgyalást, amelyen megjelent a megyeelnök is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Borboly Csabát hivatali visszaélés és okirat-hamisításra való felbujtás miatt vádolják.

A korrupciós dossziénak további 12 vádlottja van. Az ügyészek szerint a megyeelnök szabálytalanul vett át két felújított megyei utat, és ezzel 4,8 millió lejes kárt okozott Hargita megye költségvetésének. A következő tárgyalás időpontját június 30-ra tűzték ki.

marosvasarhelyiradio.ro
**

Hiányzók miatt nem történt előrelépés Borbolyék perében


Már csak egy tárgyalási időpont maradt a nyári ítélkezési szünet előtt Borboly Csaba és tizenkét másik érintett személy büntetőperében a Hargita Megyei Törvényszéken. Kedden ismét halasztottak.
Borbolyper2_b 
Sergiu Bogdan ügyvéd és védence, Borboly Csaba. Előrelépésre várnak
Nem tartott sokáig az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által korrupciós ügyben való részvétellel megvádolt Borboly Csaba és tizenkét társa ügyének keddi tárgyalása a Hargita Megyei Törvényszéken. Ahogy már többször, most sem jelent meg az egyik vádlott, a Iaşi-ban élő Daniel Cristian Mandache, aki ezúttal indoklást sem küldött távollétének okáról. Ugyanúgy hiányzott az elmúlt alkalommal a károkozásért felelősnek tekintett félként a perbe bevont cégek közül a Consunit Kft. képviselője is.
Mint kiderült, a cég képviselőjének távolmaradása eljárásjogi hiányossággal magyarázható. Ahogy ezt a jelen levő ügyvédek jelezték, a cég csődeljárás alatt áll, és az idézést a felszámoló cégnek kell küldeni. A hiányosság miatt a bíró elnapolta a tárgyalást, és június végére tűzött ki újabb időpontot.
Erre a következő tárgyalási időpontra minden bizonnyal a rendőrség fogja előállítani Daniel Cristian Mandachet, mivel ezt az ügyész is külön kérte a tárgyalást vezető bírótól.
Borboly Csaba és az ügyben érintett személyek perét 2014 tavaszán helyezték Csíkszeredába, miután először Marosvásárhelyen, az ítélőtáblánál tárgyalták, de a büntetőjogi perrendtartási törvény módosítása miatt vissza kellett küldeni az előzetes bírói testülethez, majd a Hargita Megyei Törvényszékre. Mint ismert, a korrupcióellenes vádhatóság azért fogta perbe Borbolyt, mert szerintük Hargita Megye Tanácsának elnöke indokolatlanul fizetett ki jelentős, útjavításra szánt összegeket egy cégnek. Ezzel állítólag ő és feltételezett bűntársai 1,1 millió eurós kárt okoztak a román államnak.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése