2015. 05. 15.

Romániába látogat Ferenc pápa

Forrás: www.ziuaveche.ro
Az államfő egy Nagyszebenről készült metszetet és egy aranyérmét vitt ajándékba a katolikus egyházfőnek. Klaus Johannis és felesége előbb elhaladt a svájci gárda díszsorfala előtt. Röviddel ezután kezdődött az államfő és Ferenc pápa találkozója. Mint arról beszámoltunk, Johannis olaszországi útja előtt jelezte, hogy meghívja a katolikus egyházfőt Romániába. Reményét fejezte ki, hogy a pápa 2018-ban eleget tesz a meghívásnak.

Elfogadta ma Ferenc pápa Klaus Johannis meghívását, és ellátogat Romániába – jelentette be honlapján az államelnöki hivatal. A román elnököt ma fogadta a Vatikánban a római katolikus egyházfő.

Klaus Johannis és felesége elhaladt a svájci gárda díszsorfala előtt, és ezután kezdődött az államfő és Ferenc pápa találkozója. A beszélgetésen mindkét fél elégedettségének adott hangot a Románia és a Szentszék között az elmúlt 25 évben alakult viszonnyal kapcsolatban.

Abban is egyetértettek, hogy tovább kell fejleszteni az együttműködést, különös tekintettel a vallásszabadság és a felekezetek közötti párbeszéd terén. Ahogy azt Romániából való indulásakor jelezte, az államfő meghívta a pápát az országba, a katolikus egyház vezetője pedig el is fogadta a meghívást. A romániai látogatásának pontos időpontjáról a későbbiekben egyeztetnek – áll az elnöki hivatal honlapján megjelent közleményben.

marosvasarhelyiradio.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése