2015. 05. 12.

Romániában sok mindent működtetnek mások tönkretételére

Forrás: www.ziarulunirea.ro
Traian Băsescu volt államfő két mandátumot töltött Cotroceni-ben, s most a legelszántabb politikai ellenfelei azt szeretnék, ha legalább dupla életfogytiglant kapna Zsiláván, Poarta Albán, akárhol, csak kapjon. Az állítólagos vádak viszont teljesen életszerűtlenek, gyártóik egyelőre nem is ügyészek, hanem parancsot-parancsokat követő újságírók, elsősorban a hírhedett Antena3 gátlástalan társasága: a hazugságot hazugságra halmozó Gâdea, Tudor és verébfejű kolléganőjük, a mindenkinél okosabb hölgyemény. Dan Voiculescu megmondta, hogy ugyan börtönbe kénytelen vonulni, de onnan is kitöri ősellensége, Traian Băsescu nyakát…

Én azt értem, hogy Băsescu nem ártatlan, mint a könnycsepp, de az mégis példátlan, hogy Romániában egy teljes tévécsatornát működtet valaki egy volt elnök tönkretételére, s mint mondtam már, jobbára életszerűtlen vádakkal. Ez nagyon Dan Voiculescu műve, de köze lehet hozzája például a hivatalban levő kormányfőnek, Victor Pontának, s ugyanvalóst Laura Georgescu konyhatündérnek, aki a CNA félanalfabéta gyöngye és elnöke, nyilvánvalóan Victor Ponta embere, feltétlen kiszolgálója. S ott vannak még Gâdeáék, az okoskodók.

De ez csak az Antena3. Van még bőven, s elég, ha az elektronikus médiákra gondolunk, hiszen a tévécsatornák ma a zászlóvivők a véleményformálásban. Az Antena3-at, kis lemaradással a România TV követi, de nacionalizmusban fölül is múlja. Az egykor „szent öregnek” mondott újságírók teljesen elvesztették a fejüket, s ha nem lenne Sabin Gherman, Gușă s C. T. Popescu, azt kellene mondanom, hogy ilyen ez az egész bagázs, még az általam egykor nagyra tartott Ion Cristoiut is idetéve.

Rövid a memóriánk. De nem rövid, ha Băsescu vélhetően valódi bűneiről van szó, a Haysammal való gyanús kebelbarátságáról, s a körülményesen megszervezett „újságírórablásról”, akik már alig várták, hogy végre őket is elrabolják egy kicsit, Băsescu mesternek pedig óriási népszerűséget hozzon a „visszaszerzésük.” Hát ez igazi bűn, mert súlyos hazudozás, ferdítés és átlátszó műbalhé volt. Băsescu többi bűne? Hát a flottaügyre réges-rég keresztet lehet vetni, ami meg a birtokát illeti, más is vett birtokot, ő legalább nem lopta.

Magyari Lajos
Székely Hírmondó

erdély ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése