2015. 05. 18.

Törvénytelen Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos felfüggesztése?!

Azért, hogy a mai fiatalság el ne felejtse, hogy mi az a kirakat per, hát Romániában bemutatják. Ilyen kirakatper a Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos ellen elindított korrupciós per. Semmi alapja, de megpróbálják félreállítani őket.  Ez már a zsarnokság kezdete!
**
A székelyhon.ro-n az alábbi bejegyzést tettem:
Tisztelt Csíkszeredaiak!
Az ami Ráduly Róbert Kálmán demokratikusan választott polgármester és Szőke Domokos alpolgármester ellen folyik, az lejáratási eljárás. Ilyen akciókat csak a Nicolae Ceauşescu rendszere alatt folytatott a szekuritate.
Most is mindenkire nyomást gyakorolnak az állami szervek, sőt galád módon járnak el. Erről én is tudnék beszélni!
Az biztos, hogy ha városi elöljáróink, akiket házi őrizetben vizsgálnak a vétkesség miatt, akkor Románia 18 millió lakosát is vizsgálhatnák. Napnál világosabb, hogy lejáratás folyik ellenük, hogy a középszerűeket rászabadítsák a vezető helyekre, ami számunkra nemzeti veszedelmet jelent!
Fejezzék be az írogatásukat, inkább gondolkodjanak és cselekedjenek!
Valószínű több bejegyzést nem fogok írni.
Tisztelettel, Darvas-Kozma József 
 ** 
Jogi úton támadja meg a védence tisztségéből történt felfüggesztéséről rendelkező prefektusi rendeletet Ráduly Róbert Kálmán ügyvédje. Szőke Domokos jogi képviselője hétfő délután még nem kapta meg a rendelet írásbeli közlését.
raduly dna vn 028_b 
Ráduly Róbert Kálmánt május 14-én függesztette fel tisztségéből a prefektus
Az április 30. óta házi őrizetben levő csíkszeredai polgármestert és alpolgármestert május 14-én függesztette fel tisztségéből Jean Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa. A polgármester ügyvédje írásban is megkapta az erről szóló dokumentumot, és a rendelkezést a Hargita Megyei Törvényszéken támadják meg – tudtuk meg. Eugen Constantin Iordăchescu, a polgármester ügyvédje kérdésünkre azt mondta, a prefektusi rendelet által hivatkozásképpen megjelölt törvények utalást tartalmaznak erre az intézkedésre, de szerintük ez nem alkalmazható Ráduly Róbert Kálmán ügyében. „Legkésőbb kedden benyújtjuk a fellebbezést” – közölte Iordăchescu. Szász Ferenc, Szőke Domokos jogi képviselője azt mondta, várják az írásbeli közlést, és utána döntenek a fellebbezésről.
A polgármester és alpolgármester tisztségből való felfüggesztéséről kiadott prefektusi rendelet a 2001. évi 215-ös számú, helyi közigazgatási törvényre, illetve a 2013. évi 255-ös számú, a büntetőjogi perrendtartási törvény alkalmazását lehetővé tevő jogszabályra hivatkozik. A helyi közigazgatási törvény azt írja, hogy a polgármester mandátumát csak akkor függesztik fel, ha előzetes letartóztatásba helyezték. A 2013. évi 255-ös számú törvény egy sor jogszabályt módosít, viszont a helyi közigazgatási törvény nincs ezek között.
Módosult viszont a köztisztviselők jogállására vonatkozó 1999. évi 188-as számú törvény. Utóbbi jogszabály 94-es cikkelye arról rendelkezik, hogy milyen okok miatt függesztik fel mérlegelés nélkül a köztisztviselők szolgálati viszonyát. Itt szerepel az előzetes letartóztatás is, amelyet a 255-ös számú törvény úgy egészít ki, hogy a szolgálati viszonyt felfüggesztik, ha az érintett „előzetes letartóztatásban vagy házi őrizetben van”.
A  2013. évi 255-ös számú törvény 22. számú cikkelye szerint ha a büntető törvénykönyv, a büntetőjogi perrendtartási törvény, a büntetés-végrehajtásra vonatkozó jogszabályok kivételével bármely törvény az előzetes letartóztatásra hivatkozik, ezt a házi őrizetre is kell érteni.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése