2015. 05. 16.

Hirdetés: 2015. május 17.



1. Ma elsőáldozási szentmise 10 órakor (a II. csoportban 62 gyerek járul szentáldozáshoz), ezért a 11 órás szentmise kimarad.
2. A májusi vecsernyét ma du. 16,40-kor tartjuk utána szentmise következik. Hétköznap a májusi ájtatosságot este 18,40-kor végezzünk, utána szentmise.
3. A csíkszeredai Szent Kereszt Főplébánia ifjaink bérmálása május 31-én, Szentháromság vasárnapján 11 órakor kezdődő szentmisében történik. A bérmaszülők szerezzék be az igazolást lakhelyi plébániájukról, hogy bérmaszülői tisztséget vállalhatnak.  
A bérmaszülőt akadályoztatása esetén más is helyettesítheti.   
A bérmálkozó pedig keresztelése tényéről kérjen igazolást attól a plébániától, ahol megkeresztelték.
4. A felnőtt bérmálkozók felkészítőjét hétfőn este 7 órakor tartjuk a plébánia felső hittantermében. Várjuk azon felnőttek jelentkezését, akik még nem bérmálkoztak, de szeretnének. 
5. Kedden Szent Antal kilenced, valamint a bérmálkozók szüleivel és a helyben lakó bérmaszülőkkel tartunk találkozót kedden du ½ 6-tól a Millenniumi-templomban.
6. A gyerekek részére a plébániai hittant órarend szerint tartjuk csütörtökig. 
Pénteken szünetel a hittan, mert a csíksomlyói búcsúra készülünk.
7. Szombaton a csíksomlyói búcsúra megyünk. Reggel 8,25-kor fogadjuk a Boldogasszony Zarándok vonat 800 zarándokát.
Plébániánk keresztalja a Millennium templomtérről 9 órakor indul a Salvator-hegyi oltárhoz, ahol fél 1-kor kezdődik az ünnepi szentmise. Kérjük a híveinket, hogy templomunk keresztje alá álljanak be, ezzel is megvalljuk összetartozásunkat.
8. Pünkösd vasárnap nem lesz itt bérmálás, hanem egy héttel később. Ellenben pünkösd napján a 11 órás szentmisén a Győri székesegyház kórusa fog énekelni, ezért a ¼ 1-es szentmise kimarad.
9. Még kapható a Krisztus világa májusi száma. - Krisztus világa 2015. május - Szemle.  A csíksomlyói fogadalmi templom és búcsú története mellett gazdag és színes tartalmában. Ára 1,50 lej.
10. Figyelmükbe ajánljuk a keresztény sajtót, kegytárgyakat. 
Az alábbi könyvek kaphatók a kegytárgyasnál: A csíksomlyói pünkösdi búcsú eredettörténete, valamint A pálos rend története Erdélyben, Partiumban, Bánátban és Kárpátalján.

A csíksomlyói pünkösdszombati búcsú története 
Új fejezet a pálos rend életében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése