2015. 05. 11.

Ez Románia? Elena Udrea feljelenti a román államot

Tisztelem Udrea asszonyt, mert van bátorsága kimondani a romániai visszásságokat. A központi hatalom hasonló módon jár el Székelyföldön demokratikus módon megválasztott vezetőink ellen. Ez Románia? Sajnos, igen.
**

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordul a korrupcióval gyanúsított volt fejlesztési miniszter, Elena Udrea, akit múlt héten helyeztek előzetes letartóztatásból házi őrizetbe.
udrea_pol_b
Ezt maga Udrea mondta el a B1 hírtelevíziónak egy vasárnap este adott telefoninterjúban. „Az előzetes letartóztatás olyan eszköz, amelynek során az embereket terrorizálják, és arra késztetik, hogy olyan bűncselekményeket is bevalljanak, amelyeket el sem követtek. Másrészt egyesek számára imázsépítő tényezőként szolgál” – mondta Udrea, megjegyezve, hogy Laura Codruţa Kövesit, az Országos korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyészét is ebbe a kategóriába sorolja. Emlékeztetett: a nyilvánosság előtti imázsépítési kísérletek során az intézmények megfeledkeznek arról, hogy az érintetteket megilleti az ártatlanság vélelme.
Kijelentette: panasszal fordul az EJEB-hez, mivel a román állam nem biztosít emberhez méltó feltételeket a börtönökben. Úgy vélte, az emberek egész életükre megváltoznak azon körülmények között, amelyeket kénytelenek elszenvedni a börtönökben.
„Kilenc négyzetméteres területet bocsátanak négy személy rendelkezésére, és ezen a területen található a vécé is. Vagyis az ember tulajdonképpen az ajtó nélküli vécében étkezik. Csótányok, szemét… Már eddig is sokan nyertek az EJEB-en, de nem hallatszik a hangjuk. Ha azokat kérdezik, akik a csatornában élnek, azt fogják mondani, hogy a börtönben jobb, de nem azok számára, akik normális körülmények között élnek. Feljelentést teszek az állam által az előzetes letartóztatásban levők számára biztosított körülmények miatt, hogy mással már ne történhessen meg ugyanez” – mondta Udrea.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése