2015. 05. 29.

Új tantárgy készül Oroszországban

„Sajnos, 25 évvel ezelőtt a Nyugatról érkező szelek forgatagába került az iskolánk” – mondta Dmitrij Szmirnov pravoszláv pap az Orosz Társadalmi Kamara tudományos és oktatási bizottságának eheti gyűlésén.
Az orosz ifjúság már jóval a rendszerváltás előtt rálépett az erkölcsi züllés útjára. Szmirnov atya szerint a borzalmas folyamat valójában az Európára ablakot nyitó I. Péter cárral kezdődött, aki engedélyezte a válást. A szovjet hatalom által 1917-ben legalizált (a világon először!) abortusz szintén nagy károkat okozott: „Hitler pihen, ő fele annyi oroszt semmisített meg, mint a szovjet hatalom az abortusszal.”
A gyűlés, javaslatokat is tett, hogyan lehetne a fizikai és lelki tisztaság őrévé tenni az orosz oktatási rendszert. A Fiatal intellektuális központ (Miszlelab) egyik tagja, Makszim Zlobin például a szakmai szempontok mellett a lelki-erkölcsi jellemet is figyelembe venné az iskolaigazgatók megválasztásakor. A tanárokat is vizsgálat alá kell venni, hiszen „mi van, ha pedofil? Vagy szektás? Vagy éppen mágiával foglalkozik?”
Bizonyos tárgyakat külön tanítana a fiúknak és a lányoknak, valamint ösztönözné őket „a korai házasságra, merthogy az első szerelem a legerősebb. Bár Dmitrij Szmirnovnak tetszettek az ötletek, mégis megfontoltságra intett. Szerinte csak fokozatosan lehet elérni a kitűzött célt. Első lépésként, fakultatívan, bevezetné a „Családi élet erkölcsi alapjai” című tantárgyat a 10-11. osztályokban – jelentette a TASZSZ hírügynökség. Már a tankönyv is megvan. Igaz, egyelőre nem használható, mert nem szerepel a föderációs tankönyvlistán. A probléma orvoslásához szükséges kérést a gyűlés már el is küldte az oktatási minisztériumba.
Mindenesetre az tény, hogy a Társadalmi Kamarának joga van törvényjavaslatot benyújtani a parlamenthez.
 globoport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése