2015. 05. 07.

Pénteken Ráduly - Szőke contra DNA

Pénteken délelőtt tárgyalják a Bukaresti Ítélőtáblán a Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos alpolgármester ügyvédei által benyújtott fellebbezéseket, amelyekben az elöljárók házi őrizetének feloldását kérik.
raduly dna vn 021_b
Ezt kérdésünkre Eugen Constantin Iordăchescu, a polgármester ügyvédje, illetve Szász Ferenc, az alpolgármester védője is megerősítette. Ugyanazon tárgyaláson dönt az ítélőtábla az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) fellebbezéséről is, a vádhatóság a két városvezető előzetes letartóztatásba való helyezését kérelmezte.
Rádulyt és Szőkét április 29-én este vette 24 órás őrizetbe a DNA, miután aznap reggel házkutatást tartottak otthonaikban, majd Bukarestbe szállították őket. Egy nappal később a Bukaresti Törvényszék elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra vonatkozó kérését, és a házi őrizet mellett döntött, így Ráduly és Szőke visszatérhetett Csíkszeredába.

székelyhon.roIma népünkért
Mindenható örök Atya, a Te kezedben van az emberek sorsa és Te szabod meg a népek jogait: tekints kegyesen reánk, akiknek jövőjét és boldogságát első szent királyunk a te Szent Fiad édesanyjának,  a mi Nagyasszonyunknak kezébe tette le.
Tekints reánk, válságos időket élő népedre  és áraszd ránk Szentlelkedet, hogy segítségével mindnyájan meglássuk az igazság útját, építsük nemzetünk egységét és szolgáljuk javát.
Adj, Urunk, vezetőinknek kellő bölcsességet és elszánt, erős akaratot, hogy a te szíved szándéka szerint előmozdítsák a szociális igazságosságot és az emberhez méltó életet.
Világosíts meg és támogass minket, hogy szentjeink és nagyjaink példája nyomán felelősséget érezzünk szülőföldünkért és a szükséget szenvedőkért. Kérünk, áldd meg mindennapi fáradozásunkat, hogy az a Te dicsőségedre és ami boldogulásunkra váljék.
Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony, Szent Mihály arkangyal, Szent István király, Szent László király -  könyörögjetek érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.

Ajánló:
Szolidaritás Ráduly Róbert és társai mellett
Ráduly - Szőke ügy: Hazajöttünk, megáldott a Csíksomlyói Szűz Mária.
A Sapientia rektora cáfolja a DNA által Ráduly ellen kiszivárogtatott vádakat 
Szentmise Ráduly és társaiért, népünkért és az országért

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése