2015. 05. 07.

Szomszédaikkal is figyeltetnék a rendőrök Rádulyékat

Ha a házi őrizetbe helyezett csíkszeredai polgármester és alpolgármester elhagyná lakását, ezt  bejelenthetik a hatóságoknak jelezték a rendőrök a szomszédoknak. Azt is elmondták, ez nem  kötelezettség.
A házi őrizetben levő egyik csíkszeredai elöljáró neve elhallgatását kérő egyik szomszédja elmondta, az elmúlt napokban két civil ruhás rendőr kereste fel lakásán. „Miután igazolták magukat, tudomásomra hozták, hogy a városi elöljáró házi őrizetben van, és a szabályok szerint nem hagyhatja el lakását. Ők arra kérnek, amennyiben észreveszem, hogy az utcán jön-megy, ha akarom, értesíthetem őket. Meg is kérdeztem, ha nem akarom, akkor mi lesz. Azt mondták, semmi nem történik” – magyarázta a szomszéd. A rendőrök azt is elmondták, hogy a többi szomszédhoz is bejártak, és felhívták a figyelmet, hogy a szomszédok nem mehetnek be a házi őrizetben levő személyhez.
raduly dna vn 005_b
Nem kötelezettség, de lehet jelenteni, ha a városvezetők elhagyják lakásaikat
„Az elején az volt az érzésem, arra kérnek, hogy besúgjak. Ezért is kérdeztem rá, hogy ha nem teszem meg, valami hátrányom származik-e belőle” – mesélte a szomszéd, akinek adatait is rögzítették a rendőrök. A látogatók egy papírt is adtak, amelyen telefonszám szerepel, illetve az is, hogy a rendőrök ott jártak, és felvilágosították arról, mit jelent a házi őrizet. Az általunk megkérdezett szomszéd hozzátette, nem tapasztalt nyomásgyakorlást a rendőrök részéről, akik nagyon tisztességesen jártak el, szépen beszéltek. „Elmondták, hogy ez a kötelességük. Azt is közölték, hogy pénteken kell megjelennie a házi őrizetben levő személynek a tárgyaláson, és ha akkor elhagyja lakását, azt nem kell jelenteni” – magyarázta a szomszéd.

székelyhon.ro

Ajánló:
Szolidaritás Ráduly Róbert és társai mellett
Ráduly - Szőke ügy: Hazajöttünk, megáldott a Csíksomlyói Szűz Mária.
A Sapientia rektora cáfolja a DNA által Ráduly ellen kiszivárogtatott vádakat 
Szentmise Ráduly és társaiért, népünkért és az országért 
Pénteken Ráduly - Szőke contra DNA

Ima népünkért
Mindenható örök Atya, a Te kezedben van az emberek sorsa és Te szabod meg a népek jogait: tekints kegyesen reánk, akiknek jövőjét és boldogságát első szent királyunk a te Szent Fiad édesanyjának,  a mi Nagyasszonyunknak kezébe tette le.
Tekints reánk, válságos időket élő népedre  és áraszd ránk Szentlelkedet, hogy segítségével mindnyájan meglássuk az igazság útját, építsük nemzetünk egységét és szolgáljuk javát.
Adj, Urunk, vezetőinknek kellő bölcsességet és elszánt, erős akaratot, hogy a te szíved szándéka szerint előmozdítsák a szociális igazságosságot és az emberhez méltó életet.
Világosíts meg és támogass minket, hogy szentjeink és nagyjaink példája nyomán felelősséget érezzünk szülőföldünkért és a szükséget szenvedőkért. Kérünk, áldd meg mindennapi fáradozásunkat, hogy az a Te dicsőségedre és ami boldogulásunkra váljék.
Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony, Szent Mihály arkangyal, Szent István király, Szent László király -  könyörögjetek érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.

** 

A szeretet útja  a kereszttől  indul és  az örök  életre vezet,  mert  Isten
megjutalmaz minden szeretetből fakadó jó cselekedetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése