2015. 03. 20.

Elkészült az új decentralizációs törvénytervezet

Forrás: rnews.ro
Különös, hogy a miniszter nem tesz említést, hogy a Székelyföldre vonatkozó decentralizáció hogyan képzelték el.
Az legyen világos, hogy a székelység és az erdélyi magyarság feje fölött Bukarest nem dönthet, sőt az erdélyi lakosság igényeit is figyelembe kell venni. Ha ezt nem teszik meg, akkor a polgári engedetlenséghez fogunk folyamodni.
Amikor Ukrajna autonómiát kénytelen adni, akkor Románia az 1918-ban ugyanolyan határozattal szavatolta az erdélyi magyarság és szászok autonómiáját, mint a Román királysághoz való csatlakozást! 
Legalább 97 év után tartsák be az ígéreteiket, határozataikat és a nemzetközi vállalásaikat.
Lássuk a hírt:
***

Elkészült az új decentralizációs törvénytervezet – jelentette be Liviu Dragnea.

A regionális fejlesztési miniszter a dokumentumot már elküldte az államelnöknek, a Parlament szakbizottságinak, az érintett minisztériumoknak, valamint a helyi hatóságoknak is. A tárcavezető elmondta, reméli, hogy a decentralizáció már jövőre megvalósul, amely bővítené a megyei és helyi önkormányzatok hatáskörét.

Liviu Dragnea közölte, egyelőre egy stratégiai tervezetet dolgoztak ki a decentralizációt illetően, amely tartalmazza, hogy milyen intézkedéseket szükséges végrehajtaniuk. A miniszter a következő időszakban várja a helyi hatóságok és a minisztériumok visszajelzését, és azt tervezik, hogy év végéig véglegesítik a decentralizációs törvényt, jövőre pedig gyakorlatba is ültetik az átszervezést.

marosvasarhelyiradio.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése