2015. 03. 09.

Honvéd áll a Hargitán!

Hargita megyében a vallásoktatás igénylésére megszabott március 6-ai határidő lejártáig az iskolába járó gyermekek 95,6 százaléka számára kérték a szülők a hittanórákat.
beiratkozas_3_b
Bogos Mária szaktanfelügyelő ismertette, a megyében az előkészítőtől tizenkettedik osztályig nappali oktatási formában tanuló 39 999 gyermek közül 38 271 számára kérvényezték szüleik a hittanórák megtartását a jelenlegi tanévre. A tanfelügyelő hozzátette, az oktatási tárca legutóbbi közlése szerint a vallásoktatás igénylése továbbra is, folyamatosan lehetséges, tehát ha egy szülő most betegség vagy egyéb okból kifolyólag nem tudta kérvényezni, hogy gyermeke hittanórán vehessen részt, ezután megteheti.
Azoknak a gyermekeknek a felügyeletét, akik nem fognak vallásoktatásban részesülni, az iskolákban kell megoldják – mondta kérdésünkre válaszolva a tanfelügyelő. Bogos Mária részletezte, ha első vagy utolsó óra a vallás, akkor arra nem kell bemenjen a gyermek, az is lehet, hogy a könyvtárban, felügyelet alatt tölti az időt, amíg a többiek vallásórán vannak, de arra is volt példa eddig, hogy a más felekezetű diák bent maradt a többiek vallásóráján.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése