2015. 03. 14.

Hirdetés: 2015. március 15.



1. Ma nemzeti ünnepünk, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján megemlékezést tartanak 11 órakor a Petőfi Iskolában, du. 2 órakor Nyergestetőn, ½ 4 órakor a Gál Sándor szobornál és onnan átvonulunk a Vár térre, ahol az ünnepség ½ 5 órakor folytatódik. 
Zászlóinkat tűzzük ki és ha tehetjük, vegyünk részt az ünnepi rendezvényeken is.
2. Ma fél 5-től keresztúti ájtatosság. Szerdán és pénteken fél 6-tól.
3. A plébániai hittanórára várjuk a gyerekeket kedden, csütörtökön és pénteken.
4. Szerdán Jegyes-kurzus 17 órától a Millenniumi templom Mailáth termében.
5. Ugyancsak szerdán a csíkszeredai Lux Aurumque kamarakórus koncertjére kerül sor a Szent Kereszt-templomban 19 órakor. A kórust Ványolós András zenetanár vezeti.
6. Csütörtökön Szent József napja, a püspöki kápolna búcsúját du 4 órakor tartjuk.
7. Pénteken délután 6 órától a polgármesteri hivatal gyűléstermében Tövissi Zsolt, Hargita megye műemlékei címmel tart előadást.
8. A hittanos gyerekek elsőáldozása május 3-án és 17-én lesz 10 órakor.
9. A bérmálást május 31-én, Szentháromság vasárnapján 11 órakor tartjuk a Millenniumi templomban, délután a Szent Ágoston templomban.
10. Adójuk 2%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol kiadásában, és a Salus Communis egyesületet, amelyen keresztül a Krisztus világa folyóiratot adjuk ki. Űrlapok a sekrestyében, a kegytárgyasnál és a plébánián kapható.
11. Krisztus világa márciusi száma kapható a kegytárgyasnál és a ministránsoknál.  
Krisztus világa - 2015. március ...  
A Szórvány éve jó alkalom, hogy Küldj egy Krisztus világa havilapot a szórványba felhívásunkra válaszoljanak. Célunk, hogy minden szórvány közösséget megajándékozzunk néhány lappal, hogy bennük az igényt felkeltsük és szeretetünket kifejezzük. Öt lapra egy évi előfizetés postai költséggel 100 lej, 10 lapra 200 lej. Az újabb befizetők nevét az áprilisi számban olvashatják.

**

A hét legolvasottabb cikkei:
A Szentatya pápasága rövidségéről is szól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése