2015. 03. 10.

Tamás Sándor: Megtorpant a SZNT vezetősége - le van sajnálva

Forrás: videó
A Duna Tv Közbeszéd című műsorában Száva Enikő előbb arról a levélről kérdezte Tamás Sándort, amelyben Kovászna megye önkormányzatának elnöke Románia államelnökéhez fordult, amiért a fogyasztóvédelem helyi vezetője árucímkéjének kicserélésére kötelezett egy céget, a címkén feltüntetett „székely íz” megnevezés miatt. A fogyasztóvédelmi vezető ugyanis túlzásnak tartja az élelmiszerek székelységre vonatkozó megnevezését.

Kovászna megye vezetője szerint igenis létezik székely íz, az egykori milicista, a magyarellenes közhivatalnok megnyilvánulása pedig egyértelműen túlkapás, Romániában pedig kettős mércét alkalmaznak. Az arrogáns, fenyegetőző fogyasztóvédelmi főfelügyelő visszaélt feladatkörével, ezért kérik azonnali leváltását – hangsúlyozta Tamás.

A beszélgetés második felében a Székely szabadság napjának megünnepléséről volt szó. Itt Tamás Sándor elmondta: felháborító a marosvásárhelyi polgármester viszonyulása a székelyek ünnepéhez és elfogadhatatlan a demokratikus jogok semmibevétele.

Kovászna megye elnöke sajnálja, hogy a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) megtorpant, és elállt a Székely szabadság napjának megszervezésétől. Szerinte ez egy nagy hiba volt, hiszen tavaly sem engedélyezték, tavaly is fenyegetőzött a hatalom, és mégis megszervezték, ő maga is részt vett tavaly az ünnepségen. Nem lehet tőlünk megvonni azt a jogot, hogy egy szál virágot elvigyünk a székely elődeink emlékére – jelentette ki Tamás Sándor.

Arra a kérdésre, miszerint részt vesz-e Sepsiszentgyörgyön a turulmadár szobránál az SZNT által szervezett megemlékezésen, Tamás kitérő választ adott, és azt hangsúlyozta, hogy a Székely szabadság napját vissza kell vinni Marosvásárhelyre.

dunatv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése