2015. 03. 02.

Lemondtak az országos restitúciós hatóság vezetői

A világ előtt visszaszolgáltatást játszik Románia, a valóságban csak alakoskodás az egész! Nehezítik a visszaszolgáltatást, és ha visszaadják, akkor a vezetőket elítélik, bezárják. Lásd Markó Attila és társai esetét. A mostani vezetők lemondása e képmutatás miatt is történt.
És azt mondják Románia megért arra, hogy teljes jogú tagja legyen az EU-nak?
**
Lemondott hétfőn tisztségéről az Országos Tulajdon-visszaszolgáltató Hatóság (ANRP) elnöke, George Băeşu, valamint a két alelnök az intézménynél uralkodó áldatlan állapotok miatt.
baesu__b 
George Băeşu
A távozó vezetők átiratban fordultak Victor Ponta miniszterelnökhöz, amelyben felpanaszolják: több tízezer eurós kártérítéseket követelnek a hatóságtól, amiért a törvényben megszabott 30 napos határidőn belül nem fizették ki a megítélt kárpótlást. Több, évek óta húzódó ügyről van szó, amelyek némelyikében már jogerős bírósági ítélet is született.
Băeşu szerint több ezer per zajlik az intézmény ellen. A távozó vezető úgy véli, nem azért perelték be őket, mert nem végzik jól a feladatukat, hanem azért, mert nem 30 napon belül végzik el. Úgy vélte, ezáltal igazságtalanság történik, hiszen velük fizettetnék ki a fájdalomdíjakat, miközben – szerinte – épp ők voltak azok, akik feltárták a restitúciós folyamatban előforduló törvénytelenségeket.
Ponta hétfőn úgy vélte, az ANRP-nél nagyon súlyos a helyzet, de igazat ad a távozó vezetőknek. Közölte, a pénzügyi és az igazságügyi tárca a lehető leghamarabb megoldást keres a hatóság működésének biztosítására.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése