2016. 01. 07.

A közép- és kelet-európai egyházakat támogatja az amerikai püspöki kar

Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB) két és fél millió dollárt irányzott elő Közép- és Kelet-Európa egyházai számára – áll a konferencia albizottságának jegyzékében.


Az összeget olyan fejlesztési programokra szánják, amelyek a fiatalok képzését szolgálják, evangelizációs kezdeményezéseket mozdítanak elő, illetve megerősítik a családpasztorációt.
Blase Cupich chicagói érsek, a konferencia közép- és kelet-európai egyházakkal foglalkozó albizottságának elnöke kiemelte a Szovjetunió megszűnését követően kialakult utódállamok helyzetét, ahol a nemzeteknek küzdeniük kellett, hogy újraindulhasson az imaélet, a spirituális növekedés. Valóságos kihívást jelent ezekben az országokban a lelkipásztori szükségletek ellátása, de az USA helyi egyházától érkező segélyek hozzájárulhatnak a legsürgősebb problémák megoldásához.
A USCCB támogatásában részesül a Szombathelyi Egyházmegyében működő Tervezz Természetesen Egyesület, amely az úgynevezett Creighton Model alapján természetes módszereket ajánl a születésszabályozásra, a terméketlenség gyógyítására, a nők egészségyügyi problémáinak kezelésére.
Egy másik projekt az Irkutszkban tevékenykedő Albert nővéreknek nyújt segítséget anyagilag és szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekei számára létrehozott bölcsőde és óvoda építéséhez. A nővérek mindennap ötven tál meleg ételt biztosítanak a gyerekeknek.
Az albizottság a nagyböjti gyűjtésekből származó adományokat is segélynyújtásra fordítja. Idén február 10-ét, hamvazószerdát jelölték ki erre a célra.
Forrás és fotó: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése