2016. 01. 14.

Jelentkezett a párizsi merénylő egy lapinformáció szerint

A politico.eu azt állítja, hogy belga ügyvéddel vette fel a kapcsolatot Salah Abdeslam.
Továbbra is nagy erőkkel keresi egész Európa rendőrsége Salah Abdeslamot, akit a novemberi párizsi terrortámadások egyik feltételezett elkövetőjeként és szervezőjeként tartanak számon. A politico.eu szerint most feltűnt a marokkói származású Abdeslam, méghozzá egy belga ügyvédnél. A lap meg is kérdezte minderről az érintett ügyvédet, Sven Mary azonban nem volt hajlandó nyilatkozni.
Korábban Abdeslam testvére, Ibrahim – aki Molenbeek önkormányzatának dolgozott – azt üzente a médián keresztül testvérének, hogy adja fel magát, mondván, inkább a börtönben, mint a temetőben szeretné őt látni.
A belga rendőrség nagyszabású akciót hajtott végre a napokban Molenbeekben, ennek során azonosítottak három lakást, ahol a párizsi merényleteket kitervelték. Abdeslamot állítólag már közvetlenül a párizsi akciók utáni brüsszeli razzia során is elkaphatták volna, de egy jogszabály miatt nem tudtak rá lecsapni időben.
Arról is szóltak a hírek, hogy Salah Abdeslam azért nem adja fel magát, mert tart az Iszlám Állam családját érő esetleges bosszújától.

MTI
magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése