2016. 01. 10.

Hirdetés: 2016. január 10.



1. Urunk megkeresztelkedésének vasárnapja van. E nappal véget ér a karácsonyi idő. Kezdődik az évközi idő nagyböjt előtti része. „A sajátos jellegű időn kívül (mint advent-karácsony, nagyböjt-húsvét) van még 33, esetleg 34 hét az év folyamán. Ilyenkor Krisztus misztériumának nem valami különös szempontját ünnepeljük, hanem éppen Krisztus misztériumát a maga teljességében, kiváltképp a vasárnapokon. Ezt az időszakot hívjuk évközi időnek.” (Általános szabályok a liturgikus évről és naptárról, 43.)
2. A vakáció vége, ezért a plébániai hittanórák tartását folytatjuk a beosztás szerint, kedden, csütörtökön és pénteken.
3. Az elsőáldozásra készülőknek pénteken du. 3-4., és 4-5 óráig van a felkészítő hittanóra. Az elsőáldozás május 1-jén és 22-én lesz.
4. A bérmálkozók felkészítője péntek este 7-8 óráig tart. A bérmálást május 15-én, Pünkösdvasárnap tartjuk. Azért lesz nevezetes ez a bérmálás, mert Márton Áron Év van, és a bérmálást követően avatjuk fel a Márton Áron szobor-kompozíciót városunk Főterén. Kérjük a IX.-XII. osztályos bérmálkozni akaró diákokat, hogy péntek estéken rendszeresen vegyenek részt a felkészítőn.
5. Azon jegyesek, akik házasságot akarnak kötni ez évben, szíveskedjenek jelentkezni a plébánián.
6. Keresztelői felkészítőt tartunk minden pénteken 17 órától a plébánia hittantermében.
7. Január  15 én, pénteken délután hat órától Balog László: Elveszett álmok  nyomában-Fejezetek a zágoni báró Szentkereszty  család  életéből című könyvet  mutatják be a  polgármesteri hivatal  gyűléstermében.
8. A házszentelés véget ért. Meglátogattuk a családokat és együtt imádkoztunk híveinkért. Említésre méltó, hogy a Tavasz utcában 46 cigány család fogadta be viskójába, házába a szentkeresztet. Őket felkarolandó kápolna és iskolán kívüli oktatásra alkalmas ház építése elengedhetetlen. Köszönjük híveinknek  imádságos, fegyelmezett magatartását és adományait.
9. A ministránsok, csengettyüsök ministráns pontok szerinti évi ajándékát ma a ½ 10-es szentmise után kezdjük kiadni. Ez is lelkesítse őket a szentmisén való szolgálatra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése