2016. 01. 19.

Ökumenikus imahét kezdődött Csíkszeredában

A magyar történelmi egyházak gyülekezetei ökumenikus imahetet tartanak hétfőtől vasárnapig a Krisztus-hívők egységéért. A 2016-os imahét témáját a lettországi keresztények dolgozták ki, mottója: „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!” (1Pt 2,9).
OkumenikusImahet3_b
Hétfőn délután a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumának dísztermében Nagy Adél evangélikus lelkész hirdette Isten Igéjét. Házigazdaként Simó Gáspár spirituális köszöntötte a különböző felekezetű híveket. „Ma és egész héten az egységért imádkozunk. Katolikusok, evangélikusok, reformátusok és unitáriusok, mind egy Istennek vagyunk a gyermekei, és eszközként akar használni, hogy hirdessük az Ő békéjét, irgalmát és szeretetét” – hangsúlyozta Simó Gáspár.
Az idei imahét egyik témája, hogyan éljük meg a keresztény egységet. „Olyan jó látni, hogy e zavargásokkal teli világban 2016-ban itt Csíkszeredában van még egy jó maréknyi ember, aki összegyűl és vallja, mi testvériségben akarunk élni” – fogalmazott Nagy Adél evangélikus lelkész, aki a testvéri kötelékek fontosságáról elmélkedett.
OkumenikusImahet2_b
A hét folyamán a misék, istentiszteletek rendje Csíkszeredában és környékén a következőképpen alakul: január 19., unitárius  templom, igehirdető Darvas-Kozma József katolikus esperes; január 20.,  zsögödi plébániatemplom, igehirdető Szatmári Ingrid református lelkész; január 21., református templom, igehirdető Sebestyén Ottó zsögödi katolikus plébános; január 22., evangélikus templom, igehirdető Simó Gáspár hittanár-spirituális; január 23., millennium templom, igehirdető Solymosi Alpár unitárius lelkész;  január 24. csobotfalvi Betlehem-kápolna, igehirdető Biró István református segédlelkész. Az istentiszteleteket 18 órától tartják, kivéve a vasárnapit, Csobotfalván az ünnepi alkalom tizenegy órától kezdődik.

Iochom Zsolt
szekelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése