2016. 01. 30.

Románia jogállamisága megkérdőjelezhető

Forrás: dreamtrips.ro
Úgy látszik, hogy Románia kezd letérni a demokrácia útjáról, mert nem a törvények betartására, a kisebbségek jogainak tiszteletben tartására figyel, a visszaszolgáltatott ingatlanok újraállamosítása (lásd Mikó Kollégium), sőt az állást hirdető intézmények valós kritériumait is támadják,  a törvény biztosította jogokat mellőzik és az állami szerveket, a bíróságokat, a DNA-t vetik be talán a SRI irányításával. A parlamenti interpellációk hatástalanok, egyféle diktatúra érvényesülni látszik ma.
Amit Mezei Jánossal, Ráduly Róbert Kálmánnal és Szőke Domokossal csinálnak, ez is bizonyítja, hogy a Székelyföldi városok fejlődésének akadályozása és az illető személyek lejáratása folyik.
Egy ember - Dan Tanasa amit művel - jelentgetése, felülmúlja az ő emberi kapacitását, talán jogos az emberek  megállapítása, hogy mögötte a titkos szolgálat rejtőzködik?
Talán visszatért a Ceausescu diktatúra?
Olvassuk el az alábbi tudósítást:
** 
Kétezer lejre bírságolta az Országos Diszkriminációellenes Ta­nács Csíkszereda polgármesteri hi­vatalát amiatt, hogy a meghirdetett állások betöltéséhez megkövetelték a magyar nyelv ismeretét.

A bírságolásra azt követően került sor, hogy Dan Tanasă feljelentette a polgármesteri hivatalt, amiért az több, 2014 novemberében meghirdetett állás esetében a magyar nyelv ismeretét feltételként szabta meg. Az Országos Diszkriminációellenes Tanács döntése megfellebbezhető.

A határozat szövege szerint Asztalos Csaba és Claudia Sorina Popa ellenezte a bírság kiszabását, csupán figyelmeztetést javasolt.


Háromszék / Transindex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése