2016. 01. 03.

Ez a legnagyobb Nigériában és Afrikában

Egy nigériai üzletember még 2013-ban adott megbízást egy kínai cégnek, hogy márványból faragjanak ki egy hatalmas Jézus szobrot, amit az elkészülte után egy templom előtt szeretne örökre elhelyezni. 
„Ez a legnagyobb Jézus-szobor egész Afrikában” – jelentette ki büszkén Obinna Onuoha nigériai üzletember, aki egy jól menő olajcég vezérigazgatója. A 43 éves férfi elmondása szerint a szobort  színtiszta márványból faragták ki.  Arról azonban nem tett említést, hogy mennyibe került az elkészítése. Az viszont biztos, hogy a kész szobrot a szülőfalujában, Abajah-ban, a St. Aloysius katolikus templom előtt fogja felállítani. Onuoha elmondta, hogy a szobor a „béke és a megbékélés” szimbóluma, és azt reméli, hogy rengetegen elzarándokolnak majd a szülőfalujába, hogy megnézzék ezt a gyönyörű műalkotást.
monument+image
A szobrot Újév napján állították fel. Ünnepélyes felavatásán több mint ezer meghívott vett részt.
A férfinek nem ez az első építmény, amelyhez támogatását adta. Néhány éve, amikor édesanyja kigyógyult súlyos betegségéből, egy templomot építtetett szintén Abajahban.
Az üzletember elmondta: külön szerződést kötött egy biztonsági céggel, hogy állandóan őrködjenek a szobor felett, nehogy vandálok megrongálják.

globoport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése