2015. 12. 30.

Az ISIS izraeli katonákból áll?

Ezt az érdekes kijelentést tett Szaúd-Arábia legfőbb vallási tekintélye. Nem először. 
Abdul Aziz sejk azt állítja: az Iszlám Állam fegyveresei valójában izraeli katonák, akik így ártanak az iszlámnak. De nemcsak ebben biztos, hanem abban is, hogy a 34 tagú iszlám koalíció legyőzi a szélsőséges csoportot.
Az (összeesküvés)elmélettel éppen akkor állt elő a főmufti, amikor Abu Bakr al-Bagdadi, az ISIS vezére egy most publikált hangfelvételen Izraelt fenyegette, meglehetősen direkt módon. “Napról napra közelebb vagyunk hozzátok” – mondta.
De Abdul Aziz sejk nem hagyja magát megtéveszteni. Arról beszélt a Saudi Gazette című lapnak adott telefoninterjúban, hogy az Izrael elleni fenyegetés “egész egyszerűen hazugság. Valójában a Daesh (ez az ISIS arab neve) az izraeli hadsereg része.”  Egyben
Persze a teória nem egészen új. Néhány kört már futott az utóbbi években-hónapokban az interneten. Ahol nem kevesen állították, hogy az ISIS valójában az  “Israeli Special Intelligence Service”, vagyis az Izraeli Különleges Hírszerző Szolgálat rövidítése, és nem az “Islamic State of Iraq and Syria”-é, vagyis az Iraki és Szíriai Iszlám Államé.
A főmufti egyben újból elítélte az ISIS-t, azt mondta, hogy semmi köze az iszlámhoz, kárt tesz a vallásban és veszélybe sodorja a muszlimokat.
Nem a mostani elmélet az első furcsa megnyilvánulása Szaúd-Arábia idős vallási vezetőjének. Tavaly például azzal kavart nagy vitát, hogy kijelentette: a 15 év alatti lányok is férjhez adhatók. 2012-ben kiadott egy fatvát arról, hogy le kell rombolni minden keresztény templomot az Arab-félszigeten, 2013-ban a nemek keveredését nevezte förtelmes bűnnek, egy évvel később pedig a Twittert a sátánnal azonosította. Idén tavasszal azzal rázta meg a világot, hogy állítólag kiadta a hírhedt kannibál-fatvát, miszerint a férfi megeheti a felesége egy testrészét, ha éhínség gyötri. Ez utóbbit később Rijád cáfolta, lejárató síita propagandának nevezte. 

globoport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése