2015. 12. 23.

Csíkszereda hősi halottjára emlékeztek

 A katonai tiszteletadás érthető, de az hogy az ortodox egyház  papja is mit keres ott, az nem érthető. Katona volt Müller Antal László - a Ceauşescu rendelete szerint a nemzeti kisebbséghez tartozókat kell kivégezni mielőtt az ellenséggel felvennék a harcot - 1989. december 22-én meghalt, mert társai lőtték le (?), mint a szászrégeni  magyar katonát (?). Most a román katonaság  tisztelet adással emlékezik rá/rájuk.
Müller Antal László  római katolikus volt. A katonaság tiszteleg, ez természetes. A  vallása szerint pedig a katolikus egyház illetékes. Akkor mit keres ott az ortodox katona lelkész?
**
Katonai tiszteletadással, valamint ortodox és katolikus szertartás szerint is megemlékeztek kedden délelőtt a 26 évvel ezelőtt hősi halált halt csíkszeredai Müller Antal Lászlóra.
muller laszlo megemlekezes vn 005_b
 Tisztelgés, imádság Müller Antal László hősi halott sírjánál
Az 1989-ben 18 éves kiskatona Brassóban veszítette életét a december 23-ról 24-re virradó éjszaka. Halála után alhadnaggyá léptették elő, és a forradalom hősi halottjának nyilvánították. Az utcát, ahol lakott, róla nevezték el Csíkszeredában.
muller laszlo megemlekezes vn 001_b
A megemlékezésen a csíkszeredai Szentlélek utcai temetőben családtagok, barátok és hivatalosságok, az erdőalji hegyivadász-alakulat és katonazenekar vett részt. A csíkszeredai önkormányzat részéről Antal Attila és Füleki Zoltán alpolgármesterek helyezték el a kegyelet koszorúját, az RMDSZ városi szervezete részéről pedig Veress Dávid önkormányzati képviselő.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése