2015. 12. 20.

Tartsunk ki meggyőződésünk mellett!

A „hitünk és meggyőződésünk” melletti kitartás erejéről beszélt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Nagymányokon a felújított művelődési ház és sportcsarnok átadásán.
„Nem mi változtunk meg, hanem a világ változott meg körülöttünk, de ha kitartunk meggyőződésünk mellett, akkor Magyarország meg tudja őrizni tartását, jellegzetességeit” – jelentette ki Potápi Árpád János a Tolna megyei településen.
Az államtitkár a város mintegy 90 millió forintból felújított épületegyüttesének ünnepélyes átadásán kiemelte, az év vége lehetőséget kínál a számvetésre és a célok meghatározására.
A Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen Potápi Árpád János úgy fogalmazott, a világ olyan átalakuláson megy át, amelyben „sokszor csak kapkodjuk a fejünket”.
„Gyakran vádolnak bennünket, hogy nem jó úton járunk, de azt kérem, hogy tartsunk ki az álláspontunk, hitünk és meggyőződésünk mellett” – mondta. „Ha így teszünk, akkor e zivataros időkben is meg tudjuk őrizni mindazt, ami az országra, a nemzetre és az itt élő nemzetiségekre egyaránt jellemző” – tette hozzá az államtitkár.
Kitért arra is, hogy az idén sok szempontból léphetett előre Nagymányok. „Olyan fejlesztéseket hajtottak végre, amelyek mindazon javakat biztosítják a 2400 lelkes város lakóinak, amely lehetőségek egy kisebb vagy nagyobb városban élők számára is adottak” – hangoztatta.
Az államtitkár a 1970-es években épült művelődési ház és a 2000-ben átadott sportcsarnok fejlesztéseiről elmondta, a két épület homlokzatburkolást és hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, az épületegyüttes energiahatékonysága jelentősen javult.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése