2015. 12. 13.

Öröm vasárnapi gyertyagyújtás Csíkszeredában

Advent harmadik vasárnapján újból összegyűltek a csíkszeredaiak, hogy közös ünnepség keretében gyújtsák meg a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát szimbolizáló fényt.
Advent harmadik vasarnapja (2)_b
Az öröm vasárnapján Darvas-Kozma József római katolikus esperes-plébános és Solymosi Alpár unitárius lelkész elmélkedett. Az ünnepi gondolatok között a Nagy István Művészeti Középiskola vegyeskara énekelt Gergely-Simon Ibolya vezetésével.
A Szent Kereszt plébánia címzetes esperese emlékeztette a jelenlévőket, hogy a négy gyertya jelzi a hitet, a reményt, az örömet és a szeretetet. Elsősorban a gyerekekhez szólt, arra biztatva őket hogy fogadjanak szót szüleiknek, segítsenek és ne legyenek válogatósak. „Ha így tesztek megtapasztaljátok azt, hogy mit jelent az öröm, és örömet szerezni. Így tudunk a legjobban készülni Jézus születésének ünnepére és a vele való találkozásra” – hangsúlyozta Darvas-Kozma József.
Advent harmadik vasarnapja (3)_b
Solymosi Alpár unitárius lelkész „lélekhangolónak” nevezte az adventi gyertyagyújtás perceit. „Az adventi koszorú gyertyájának lángra lobbantása egy gombnyomás és máris felvillan a fény a város koszorúján. De vajon ki nyomja meg a mi lelkünknek a gombját? Meg tud-e érinteni a teremtő és gondviselő Isten és lángra lobban-e szívünkben az öröm és a szeretet tüze?” – tette fel a kérdést. „Isten ma egy lángot ad minékünk, melyről hinnünk kell, hogy az forraszt s összefűz bennünket” – fogalmazott az unitárius lelkész Reményik Sándor sorait idézve.
Az alkalmi gondolatok után a jelenlévők közösen imádkoztak, miközben lángra lobbant a harmadik szimbolikus gyertya fénye is. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját december 20-án 17 órától gyújtják meg a Majláth Gusztáv Károly téren.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése