2015. 12. 18.

Fejlemény a táblarongálások ügyében

Kászonimpéri és főleg dobollópataki iskolák kapcsolata a bukaresti céggel, az ortodox egyházzal elég sötét képet mutat. A rendőrségnek nem kell sokat tennie csak kikérdezze azt a tíz "önkéntest", mert közöttük vannak a rongálók és az uszítók! Most kellene úgy serénykedjenek, mint Kézdivásárhelyen tették nov. 30-án. Értjük, ezek nem magyarok. Viszont figyelmükbe ajánljuk Vergilius sorait: Timeo Danaos et dona ferentes! - Félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is. Bukarestiesen: „Mă tem de greci chiar şi când oferă daruri.”

**
Lapunk újabb információ birtokába jutott a december 13-án megrongált négy magyar településnév-tábla ügyében. Sikerült kiderítenünk, hogy a szentléleki szemtanú által lefotózott autók a Danone Románia tulajdonát képezik. A cég cáfolja, hogy közük lenne a rongáláshoz.

Szemtanúnk újfent megerősítette, látta a településnév-táblák megrongálóit, akik a B 200 DNO, B 201 DNO és B 06 RBH rendszámú autókkal hajtottak el, amikor észrevették, hogy lebuktak.
A bukaresti székhelyű nemzetközi cég lapunknak írott válaszlevelében elismerte, az említett napon egy tízfős, önkéntesekből álló csapat, melynek tagjaiból csupán kettő a vállalat alkalmazottja, „szabadidejét feláldozva” adományokat – élelmiszert, bútort, hűtőszekrényt, aragázkályhát, mosógépet – szállított a kászonimpéri és dobollópataki elemi iskoláknak.
Az ehhez hasonló jótékonysági akcióknak már hagyománya van, előző évben egy Prahova megyei árvák otthonába vittek segélycsomagot, de Iași, Teleorman és Dâmbovița megyékben is segítettek rászorulókon – tették hozzá, kizárva, hogy alkalmazottaik helységnévtábla-rongálásra vetemedtek volna.

Mi elfogadjuk a Danone álláspontját, de a rendőrségnek több eszköz áll a rendelkezésére a történtek kivizsgálására. Reméljük, tudtunk segíteni…

Székely Hírmondó-információ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése